POTRJENO

Zdaj je uradno: takšna je nova cena vinjet

Letna vinjeta ne bo več stala 110 evrov, temveč 117 evrov.
Fotografija: Alenka Bratušek FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Alenka Bratušek FOTO: Jože Suhadolnik

Vlada je na današnji seji potrdila predlog družbe DARS in nove cene elektronskih vinjet. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je dejala, da so se za ta korak odločili, ker je treba zagotoviti dolgoročno vzdržnost družbe, da bomo lahko izvedli vse zastavljene projekte.

Bratuškova je še dejala, da večina Slovencev podražitve ne bo občutila, saj so nakup letne vinjete letos že opravili, zato bodo podražitev občutili šele prihodnje leto. Dodala je še, da so se vinjete nazadnje podražile leta 2013, v tem obdobju pa je inflacija znašala nekaj več kot 22 odstotkov.

Na ministrstvu še pričakujejo, da bodo letos s to podražitvijo zagotovili 5,3 milijona evrov več, v prihodnjem letu pa bi podražitev prinesla nekaj več kot 14 milijonov.

Kakšne so nove cene? 

To pomeni, da se bo cena letne elektronske vinjete za osebna vozila dvignila s 110 na 117 evrov, mesečne s 30 na 32 evrov, tedenske pa s 15 na 16 evrov. Za motorje se bo letna vinjeta podražila s 55 evrov za slabe štiri evre, polletna s 30 evrov za dva evra in tedenska za pol evra, na osem evrov. Za kombije se bo letna vinjeta podražila z 220 evrov na 235 evrov, mesečna s 60 na 64 evrov ter tedenska s 30 na 32 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije