KRIMINALCI NA BEGU

Vdrli v zakladnico, ukradli neprecenljive dragocenosti (FOTO)

Kot je na sporočila policija, je na kameri v sobani draguljev videti dva vlomilca.
Fotografija: FOTO: Matthias Rietschel, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Matthias Rietschel, Reuters

Vloma v zakladnico muzeja na dresdenskem gradu, ki hrani eno izmed največjih in najbolje ohranjenih zbirk baročnih dragocenosti v Evropi, sta osumljeni dve osebi.
 

Storilca na begu


Kot je sporočila nemška policija, je na kameri v sobani draguljev videti dva vlomilca. Načelnik kriminalistov Volker Lange ob tem ni izključil, da so pri vlomu sodelovale še druge osebe.

Vlomilca sta v sobano vdrla skozi okno, nato pa odšla do vitrine, kjer je bilo skoraj 100 predmetov, in jo razbila. Policija je prijavo o vlomu dobila v zgodnjih jutranjih urah. Varnostna služba je policijo obvestila o vlomu ob 4.59, je dejal načelnik dresdenske policije Jörg Kubiessa.
FOTO: Matthias Rietschel, Reuters
FOTO: Matthias Rietschel, Reuters

Kmalu po vlomu je v Dresdnu zagorelo osebno vozilo, policija pa še preverja, ali sta vlomilca to vozilo uporabila pri begu. Policija naj bi še danes objavila fotografije osumljencev in ukradenih predmetov.
 

Ukradli tri zbirke dragocenosti, njihova vrednost neprecenljiva


Generalna direktorica Dresdenske državne umetniške zbirke Marion Ackermann je potrdila, da sta vlomilca ukradla tri zbirke dragocenosti, njihova vrednost pa je neprecenljiva. Gre za poseben pomen v popolnosti zbirke in manj v materialni vrednosti, je dejala in izrazila upanje, da se ukradeni predmeti zaradi mednarodne prepoznavnosti ne bodo pojavili na trgu umetnin.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije