TRAGEDIJA

V požaru v indijski tovarni umrlo najmanj 43 ljudi (FOTO)

Po prvih ocenah je požar sprožil kratki stik na električni napeljavi.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

V eni od tovarn v indijski prestolnici New Delhi je danes izbruhnil požar, v katerem je umrlo najmanj 43 ljudi, okoli 20 pa se jih zdravi v bližnjih bolnišnicah (večinoma zaradi vdihavanja dima). Med poškodovanimi sta tudi dva policista in dva gasilca. Po prvih ocenah je požar sprožil kratki stik na električni napeljavi.

Delavci so ob izbruhu požara še spali

V eni od starejših četrti New Delhija, kjer je v ozkih ulicah veliko manjših tovarn, delavnic in skladišč, je zagorelo zgodaj davi po krajevnem času, okoli 5.30. 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Med mrtvimi v večnadstropni zgradbi, v kateri je tovarna, prevladujejo delavci, ki so ob izbruhu požara spali, je po poročanju tujih tiskovnih agencij povedal namestnik poveljnika gasilcev v New Delhiju Sunil Choudhary. Ker je bilo v stavbi veliko lahko vnetljivih plastičnih snovi in papirja, je v požaru nastalo veliko dima, tudi strupenega. Ogenj so že pogasili, končano je tudi iskanje morebitnih preživelih.

Odškodnina svojcem

Več o vzrokih požara bo pokazala preiskava, ki so jo oblasti že uvedle in bo po napovedih vodje indijskega zveznega ozemlja Delhi Arvinda Kejriwala končana v sedmih dneh. Kejriwal je napovedal, da bodo oblasti svojcem žrtev za vsakega umrlega v požaru plačale odškodnino milijon rupij (okoli 12.700 evrov), za vsakega poškodovanega pa 100.000 rupij (okoli 1270 evrov).

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Požari so zaradi neupoštevanja standardov požarne varnosti v Indiji pogosti. Septembra je v eksploziji v kemični tovarni na zahodu države umrlo najmanj 13 ljudi, 64 pa jih je bilo ranjenih, že februarja pa je požar v enem od hotelov v prestolnici zahteval najmanj 17 življenj.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas