GROZLJIVKA V KLUBU

V napadu z molotovkami kar 23 mrtvih

V Mehiki zažgali nočni klub. Napadalci so lokal najprej obstreljevali.
Fotografija: Popolno opustošenje po zahrbtnem napadu. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Popolno opustošenje po zahrbtnem napadu. FOTO: Twitter

CIUDAD DE MEXICO – Nočni klub Caballo Blanco v mehiškem pristaniškem mestu Coatzacoalcos se je v torek zvečer spremenil v ognjeni pekel. Skupina neznancev je začela streljati nanj, nato pa so ga zasuli z zažigalnimi steklenicami – molotovkami. V ognjenem napadu so zublji zajeli lokal, v požaru je življenje izgubilo 23 ljudi, 15 moških in osem žensk, še 13 je bilo resno ranjenih. Priče so okoli desete zvečer sprva slišale več eksplozij, kmalu zatem so klub zajeli ognjeni zublji in se razširili po vsem prostoru.

Oblasti obljubljajo, da ne bodo odnehale, dokler ne izsledijo storilcev in jih kaznujejo. FOTO: Reuters
Oblasti obljubljajo, da ne bodo odnehale, dokler ne izsledijo storilcev in jih kaznujejo. FOTO: Reuters
Oblasti in organi pregona mehiške zvezne države Veracruz, kjer se je zgodil napad z ognjenimi bombami, so napovedale, da ne bodo odnehale, dokler zadevi ne pridejo do dna. Generalni tožilec je poudaril, da je policijska preiskava v polnem teku in da bodo uporabili vsa sredstva, da odkrijejo storilce in jih kaznujejo.

To je že drugi napad z zažigalnimi steklenicami v zadnjem mesecu dni v Mehiki. Konec julija so se z molotovkami spravili nad pisarne časnika El Monitor de Parral v mejni severnomehiški zvezni državi Chihuahua. Storilci so očitno dosegli svoje, saj je časopis po napadu napovedal, da bo prenehal pisati in objavljati prispevke o kriminalnih združbah, češ da s svojim pisanjem ne želijo stopnjevati napetosti med tolpami v že tako nevarni zvezni državi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije