TEHNIČNA NAPAKA

V letalski nesreči 39 mrtvih

Na krovu je bilo 33 potnikov in šest članov posadke.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Ingram Publishing Thinkstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Ingram Publishing Thinkstock

HMEIMIM – Tovorno letalo ruske vojske je danes med pristajanjem v svoji letalski bazi v Siriji v kraju Hmeimim strmoglavilo, pri čemer je umrlo vseh 32 ljudi na krovu, so sporočili sprva. Po prvotnih ugotovitvah je bila vzrok nesreče tehnična napaka, so pojasnili na ruskem obrambnem ministrstvu.

Rusko ministrstvo je sprva sporočilo, da je umrlo 26 potnikov in šest članov posadke, kasneje pa, da je bilo na letalu po zadnjih podatkih 33 potnikov in šest članov posadke.
Ruski predsednik Vladimir Putin je svojcem žrtev ter tudi drugim vojakom izrazil globoko sožalje ob izgubi. O nesreči je po navedbah Kremlja Putin govoril z obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem.

Letalo An-26 je pristajalo v letalski bazi v Hmeimimu, medtem pa je po prvotnih ugotovitvah prišlo do tehnične napake, so pojasnili na obrambnem ministrstvu. Letalo, ki je bilo v času nesreče od pristajalne steze oddaljeno približno 500 metrov, ni zagorelo v zraku, so zapisali. Natančnejše vzroke nesreče bodo še preiskali.

Na krovu je bilo 26 potnikov in šest članov posadke. V nesreči so vsi umrli, pa poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Baza v Hmeimimu je glavna ruska baza za izvajanje napadov v podporo sirskemu režimu v boju proti upornikom in terorističnim skupinam. V Siriji je Rusija začela posredovati septembra 2015.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije