GROZLJIVKA PRI SLAVONSKEM BRODU

Tragedija vzela mamo (37) petih otrok, ki sprašujejo: Oče, kje je mama?

Dveh pokojnih še niso identificirali. Voznik se brani z molkom.
Fotografija: Sorodniki ne morejo verjeti, da njihovih najbližjih ni več. FOTO: HRT, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Sorodniki ne morejo verjeti, da njihovih najbližjih ni več. FOTO: HRT, posnetek zaslona

Dvorišče bolnišnice Slavonski Brod je bilo v ponedeljek najbolj žalostno mesto na Hrvaškem, piše Jutarnji list. Strti in objokani ljudje, ki so prišli iz Kosova, Nemčije, Avstrije in Slovenije so prejemali informacije o svojih najdražjih, ki so bili udeleženi v hudi prometni nesreči na avtocesti v nedeljo malo po 6. uri.

Umrlo je deset ljudi, dveh še niso identificirali. Med sorodniki, ki čakajo na novice o svojih dragih, je tudi Sabri Rustemi, ki je prišel iz Ljubljane. Njegov brat Savdail je umrl, žena Minuše je bila huje poškodovana, sinova Andi (18) in Ardit (16), ki sta utrpela lažje poškodbe, pa sta stricu opisala, kaj se je dogajalo v nedeljo zjutraj. »Sedeli smo takoj za voznikom, na mestu, kjer sedeži gledajo eden proti drugim. V času nesreče smo spali. Slišal sem krike in hrup. Potem se je vse ustavilo. Končal sem naslonjen na streho spodnje etaže avtobusa. Videl sem mrtvega očeta, ni kazal znakov življenja. Brat ga je poskušal izvleči, a ni mogel,« je za Jutarnji list povedal Andi, ki je bil z družino na poti na počitnice na Kosovo.

Arif Kikaj je prišel iz Peći na Kosovu. V nesreči je izgubil 37-letno hčer Alindo Iprijaj, mamo petih otrok. Štirje izmed njenih otrok, ki so bili z njo na avtobusu, so preživeli. Njegov zet Can Iprijaj je videl otroke, stare 14, 12, devet in sedem let. »Zeta so spraševali: 'Oče, kje je mama?'« je povedal Arif.

image_alt
Ganljive besede sina pokojnega voznika: Objel sem te, a premalo (FOTO)


Medtem so tožilci zaslišali voznika avtobusa. Dvainpetdesetletnik je osumljen izzivanja prometne nesreče. Med vožnjo naj bi bil utrujen in nesposoben za varno upravljanje avtobusa. V takšnem stanju se je preveč približal desnemu robu vozišča in zapeljal na travnato površino, kjer se je avtobus prevrnil. Ker se je nesreča končala s smrtmi, mu grozi do 15 let zapora. Voznik je po poročanju hrvaških medijev policiji najprej priznal, da je zaspal za volanom, pred tožilci pa se je očitno odločil braniti z molkom. 

image_alt
Preživeli opisali podrobnosti hude nesreče: To je bil pravi masaker


image_alt
Grozljivka na Hrvaškem: težave pri identifikaciji trupel, voznik zaspal


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije