PRIPOR

Tako se brani osumljenec zločinov v Zrćah

Britanec Douglas Cane ni izustil niti besedice.
Fotografija: Domnevni morilec Uga Wilsona. FOTO: posnetek zaslona N1
Odpri galerijo
Domnevni morilec Uga Wilsona. FOTO: posnetek zaslona N1

ZAGREB – Zadrsko sodišče je danes odredilo preiskovalni pripor 25-letnemu Britancu Douglasu Canu, ki ga sumijo sredinega umora 26-letnega rojaka Uga Wilsona in poskusa umora še enega 26-letnega Londončana pred nočnim klubom na plaži Zrće v Novalji na otoku Pagu. Med spopadom je Cane lažje ranil še enega britanskega državljana. Cane, ki bo priprt najmanj 30 dni, se je branil z molkom, poroča 24sata.

O prijetju osumljenca smo pisali tukaj.

Osumljenca so prijeli v četrtek pri pregledu osebnih dokumentov na splitskem letališču Resnik, ko je nameraval zapustiti Hrvaško. Hrvaški mediji so poročali, da si je Cane pobril glavo, a so ga policisti prepoznali na podlagi posnetkov nadzornih kamer, ki so razporejene ob plaži Zrće.

Hrvaška policija ni našla noža, s katerim je Cane do smrti zabodel Wilsona in huje ranil njegovega prijatelja, ki je na zdravljenju v zadrski bolnišnici. Do konca kriminalistične preiskave, v okviru katere bodo poskušali ugotoviti vse okoliščine umora, ne želijo potrditi ugibanj medijev, da je šlo za obračun dveh skupin Britancev, ki sta prodajali mamila med festivalom elektronske glasbe Hideout.

Spopad med tolpami

Medtem je župan Novalje Anto Dabo danes ocenil, da je šlo za spopad med tolpami, ki vsako leto prihajajo na Pag, a ne zato, da bi se zabavale na festivalu, temveč da bi služile s prodajo mamil. Poudaril je, da kljub vsem varnostnim ukrepom niso mogli preprečiti umora. Zatrdil je, da je Novalja varno turistično mesto.

Kot je še poročal Hrvaški radio, je Dabo povedal, da po tragičnem dogodku razmišljajo o odpovedi festivala Hideout za naslednje leto, ne glede na prihodke od obiskovalcev. Teh je bilo letos okoli 20.000, največ Britancev.

Hrvaški mediji so danes poročali, da je bil umorjeni Wilson v Veliki Britaniji obsojen na 27 mesecev zapora zaradi ropov trgovin s tehničnimi napravami v letih 2012 in 2013.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije