GROZA

Strela ubila 10-letno deklico

Petkovo neurje je pri Prnjavoru na severu Bosne in Hercegovine zahtevalo mlado življenje.
Fotografija: V neurju je ugasnilo mlado življenje. FOTO: Nn
Odpri galerijo
V neurju je ugasnilo mlado življenje. FOTO: Nn

BANJALUKA – Podobno kot pri nas, zlasti na severovzhodu države, kjer je v petek zvečer in ponoči tisoče strel paralo nebo, so hudo neurje z vetrom, točo in grmenjem doživeli tudi drugod po Evropi. Nevihta je povzročila tudi tragične in nadvse žalostne dogodke – na severu Republike srbske v Bosni in Hercegovini, v kraju Otpočivaljka v občini Prnjavor, slabih 50 kilometrov vzhodno od Banjaluke, je strela ubila 10-letno deklico Dobrinko Stojčić. Tragedija se je zgodila v petek okoli 18. ure, v neposredni bližini družinske hiše, kjer je nesrečnica živela z mamo Gordano in očetom Nedeljkom ter sestrama Dragano in Dijano.    
V neurju je ugasnilo mlado življenje. FOTO: Na Na
V neurju je ugasnilo mlado življenje. FOTO: Na Na

Na kraj dogodka so takoj prihiteli zdravnik in reševalci zdravstvenega doma, a so lahko le ugotovili njeno smrt. Deklica je bila takoj mrtva.
Kot je povedala Marija Markanović, tiskovna predstavnica Policijske uprave Banjaluka, so policisti ugotovili, da ni znakov kaznivega dejanja in da je tuja krivda izključena. Zato je zadeva zaključena s poročilom okrožnemu državnemu tožilstvu v Banjaluki. Someščani družine, ki jo je doletela tragedija, so ob žalostnem dogodku takoj stopili skupaj. V lokalno pivnico, imenovano Pet lampi, so postavili skrinjico za zbiranje denarja, ki ga bodo izročili družini deklice, ki je veliko prezgodaj zapustila ta svet. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije