STRAŠNO

Pricurljale nove podrobnosti o umoru Vanje (14): dekličinega očeta so pridržali

Vanjo naj bi ugrabili zato, da bi njeni starši zanjo plačali odkupnino, a so jo dve uri in pol po ugrabitvi ubili.
Fotografija: Slovo od Vanje. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram
Odpri galerijo
Slovo od Vanje. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram

Pisali smo, da so 14-letno Vanjo Gorčevsko iz Skopja, ki je bila pogrešana vse od 27. novembra zjutraj, ko je šla v šolo, našli mrtvo pri vasi Orman, ob robu makedonskega glavnega mesta. Makedonsko državno tožilstvo je ugotovilo, da je bila deklica umorjena v ponedeljek zjutraj, okoli 10. ure, le nekaj ur po ugrabitvi.

Njen umor je povezan z umorom 74-letnega frizerja, ki je bil pogrešan nekaj dni pred ugrabitvijo deklice. Tožilstvo je ugotovilo, da so umor zagrešile iste osebe, motiv pa je koristoljubje. 

Očeta umorjene deklice so pridržali

Kot poroča makedonska tiskovna agencija, so prijeli tudi očeta ugrabljene in umorjene deklice. Sinoči so ga zaslišali ter se odločili, da ostane v pridržanju, dokler se ne razjasni njegova vloga.

Oglasil se je makedonski notranji minister Oliver Spasovski in dejal, da je Vanjino ugrabitev organiziral njen oče. »Motiv je koristoljubje, kjer je ena oseba v dogovoru in z vednostjo družinskega člana organizirala izvršitev dejanja z namenom izsiljevanja denarja od matere in bi se s tem okoristili vsi,« je dejal minister.

Povezava ni jasna

Povezava med 74-letnikom in dekletom ni jasna. Kot je povedala hči umorjenega frizerja Panča Žeževskega, se nista poznala. V pogovoru za portal Fokus trdi, da ne ona ne nihče iz njene družine ni poznal Vanje ali kogar koli iz njene družine.

»Ne oče ne nihče od nas deklice ni osebno poznal. Sem na policiji, ne vem še ničesar, razen da so očeta našli mrtvega, pokopanega. Prvič slišim od vas novinarjev, da je bil motiv za umor koristoljubje. Sporočila za javnost MUP nisem prebrala, lahko pa povem, da moj oče nikoli ni bil bogat, tako da ne vem, kaj pomeni izraz koristoljubje. Nič več ne morem povedati, ker tudi nimam nobenih podrobnosti,« je povedala hči.

Po prvih neuradnih podatkih je šlo v Vanjinem primeru za poskus kraje denarja njenim staršem, za Žeževskega pa naj bi denar prišel od njegovih sorodnikov.

Osumljenih je pet oseb

Osumljenih je pet oseb, od tega so tri pridržali, ena oseba je v tujini, ena pa na policijski postaji. Vsi so makedonski državljani.

Po navedbah virov Kanala 5 je storilec grozovitega umora 14-letne Vanje gradbeni podjetnik iz Skopja Ljupče Palevski Palč, ki so ga pridržali na Hrvaškem.

Kot piše Blic, je bil Žeževski ubit, njegovo vozilo citroën pa je bilo tisto, s katerim so morilec in njegovi domnevni sostorilci pozneje ugrabili 14-letno Vanjo.

Vanjo so ugrabili pred njenim blokom, ko je šla v šolo, in jo ubili z orožjem. Istega dne, 27. novembra, so policisti v bližini vasi Brazda v Skopju našli zažgan avtomobil citroën, ki je bil v lasti umorjenega frizerja v pokoju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije