STREL V HRBET

Policist ubil dečka (12), potem ko se je ta predal: »Moje srce je strto«

Ustrelil ga je, čeprav je vedel, da je neoborožen.
Fotografija: Ubiti Thomas J. Siderio. FOTO: Go Found Me
Odpri galerijo
Ubiti Thomas J. Siderio. FOTO: Go Found Me

Nekdanji 26-letni ameriški policist Edsaul Mendoza se je podal v lov za Thomasom J. Sideriem (12) in ga ustrelil, čeprav je vedel, da je neoborožen, poroča BBC.

Policisti so začeli lov, ker so menili, da je fantkov 17-letni prijatelj vpleten v kriminalne dejavnosti. Mendoza je bil med štirimi policisti v civilu, ki so se 1. marca srečali s Thomasom in z njegovim prijateljem, za katerega so menili, da je povezan s preiskavo ukradenega orožja, je povedal okrožni državni tožilec.

Ko so policisti fanta poskušali ustaviti, je krogla razbila zadnje steklo avtomobila in fanta sta poskušala pobegniti, nato pa je Mendoza trikrat ustrelil 12-letnika. »Tretjič je streljal, čeprav je vedel, da je Thomas odvrgel orožje. Zadel ga je v hrbet in ga ubil,« je povedal Larry Krasner, okrožni državni tožilec v Filadelfiji.

Policija je Mendozo kmalu po dogodku odpustila. Tožilstvo poudarja, da večina dokazov proti nekdanjemu policistu izhaja s posnetka streljanja, ki pa ga brez odobritve sodnika ne bodo objavili.

Thomasova prababica Mary Siderio je za CBS povedala, da je zadovoljna z obtožbami proti nekdanjemu policistu: »Moje srce je strto. Ne morem spati. Nihče od nas ne more spati, občutek je grozen.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas