Po skupnem popivanju dva zabodel

Hrvaška policija ima polne roke dela, v prestolnici obračun z nožem. Od petka dve mrtvi najstnici in na smrt pretepena 37-letnica.
Fotografija: FOTO: Guliver/getty Images Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/getty Images Getty Images/istockphoto

Nasilje je zaznamovalo našo južno sosedo v zadnjih dneh. Po brutalnem umoru 16-letnice na Malem Lošinju so v prestolnici, na stopnicah stanovanjske zgradbe, našli truplo še ene najstnice, v bolnišnici v Čakovcu pa je umrla hudo poškodovana 37-letnica, umora je osumljen 35-letnik. Zagreb je nazadnje pretresel še strahoten obračun z noži.

Zgodilo se je v nedeljo zvečer, ko so se na Savski cesti v hrvaškem glavnem mestu domnevno sprli trije moški, eden pa naj bi bil oborožen. Prepir je prerasel v pretep, nato pa je 31-letni udeleženec, menda hudo pijan, potegnil nevarno rezilo in z njim napadel druga dva. Enega je ranil v trebuh, drugega pa porezal po obrazu in roki.

Napadalec, ki za zdaj ostaja neznan, a je že v primežu policije, je nagnal strah v kosti številnim mimoidočim, zato so se hitro poskrili, pozneje pa pričali, da je bil prizor podoben Divjemu zahodu. Medtem ko je eden od napadenih obležal ob tramvajskem postajališču in izgubljal zavest, je drugi bežal pred besnim moškim, ki je vihtel nož.


Ker je bil počasnejši, jo je prav tako skupil, je pojasnjevala ena od prič krvavega obračuna. Motiv napada ni znan, po besedah žrtev, starih 33 in 38 let, ki na srečo nista v smrtni nevarnosti, pa naj bi trojica pred izbruhom skupaj popivala v baru Woody.

Hrvaška policija ima, kot rečeno, polne roke dela, saj preiskuje tudi umor na Lošinju, v katerem je Branko Rafajac iz še neznanega razloga brutalno pokončal 16-letnico, ko je v zgodnjih jutranjih urah vdrl v stanovanje in napadel mater ter dekle. Ali je moril po pomoti in je bila resnična tarča njegova bivša, ki je živela v bližini, ali je nasilno vstopil, ker je hotel ropati, kar je zadnje čase menda počel pogosto, še ni znano, je pa morilec v primežu policije. Tragična smrt najstnice je pretresla tudi Zagreb.

Tamkajšnja policija zaslišuje 30-letnika, pri katerem naj bi do smrti bivalo dekle; policistom je priznal, da je bil z najstnico v stanovanju, ko se je ovedel iz nezavesti, naj bi bila že mrtva. Ali je bila pod vplivom drog, naj bi bilo jasno po obdukciji. V Čakovcu pa obravnavajo smrt 37-letnice, ki je zaradi hudih nasilno pridobljenih poškodb umrla v bolnišnici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije