ČRNA GORA

Kokain med bananami: policija prijela prvega osumljenca

Dostavo zabojnikov je določal tako, da jih carina ne bi zasegla.
Fotografija: Kokain med paketom Derby banan. FOTO: Marko Milačić, Prava Crna gora, Facebook
Odpri galerijo
Kokain med paketom Derby banan. FOTO: Marko Milačić, Prava Crna gora, Facebook

Črnogorska policija je aretirala špediterja zaradi suma članstva v hudodelski družbi, ki je tihotapila kokain v pošiljkah banan. Posebni tožilec Miroslav Turković je na novinarski konferenci sporočil, da se policija trudi razkriti še nekaj oseb iz Črne gore, ki so bile domnevno vpletene v tihotapljenje najdene droge v luki Bar.

image_alt
V Črni gori med bananami odkrili skoraj pol tone droge

Tožilstvo je po besedah Turkovića zbralo dokaze, ki kažejo, da je omenjeni špediter imel nalogo manipulirati z zabojniki z bananami, v katerih je bil kokain. Dostavo zabojnikov je določal tako, da jih carina ne bi zasegla.

Policija poleg tega išče še nekaj oseb iz Črne gore, ki so bile domnevno vpletene v tihotapljenje najdene droge. »Gre za osebe, ki so bile v prosti carinski coni v luki zadolžene za prikrivanje zabojnikov z mamili, odstranjevanje mamil iz zabojnikov in njihovo predajanje drugim članom organizacije za nadaljnji prevoz iz carinske cone,« je povedal Turković.

Povezava tudi s Slovenijo

Pojasnil je, da je tožilstvo pridobilo podatke, ki kažejo na sum, da je bila lani v Sloveniji, Črni gori in na ozemlju Ekvadorja ustanovljena hudodelska združba, ki je zagrešila vrsto kaznivih dejanj, kot so nedovoljena proizvodnja, posedovanje in prodaja mamil.

Zaposleni podjetja Voli so v sodelovanju s črnogorsko policijo v luki Bar odkrili okoli 500 kilogramov kokaina, so ta teden poročali tamkajšnji mediji. Odkrili so ga v zabojih z bananami Derby, s katerimi trguje podjetje slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja.

Rastoder na mednarodnih tržiščih deluje že 30 let, ob tem pa je znamka Derby prisotna na več kot 30 trgih v Evropi in širše. Vodstvo družbe je v dneh pred incidentom carinsko upravo v luki Bar letos že dvakrat preventivno zaprosilo za natančen nadzor vseh pošiljk, pri čemer so ponudili tudi prevzem dodatnih stroškov nadzora.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas