400 KILOGRAMOV

V Črni gori med bananami odkrili skoraj pol tone droge

Odkrili so se v zabojnikih podjetja Derby.
Fotografija: Kokaim med paketom banan. FOTO: Marko Milačić – Prava Crna Gora, Facebook
Odpri galerijo
Kokaim med paketom banan. FOTO: Marko Milačić – Prava Crna Gora, Facebook

Črnogorska policija je v luki Bar odkrila okoli 400 kilogramov belega prahu, za katerega sumijo, da gre za kokain. Črnogorske Vijesti poročajo, da je bila pošiljka namenjan podjetju Voli, naročnik pa naj bi bil podjetje črnogorskega državljana, ki že več let živi in posluje v Sloveniji.

Kokaim med paketom banan FOTO: Marko Milačić– Prava Crna Gora, Facebook
Kokaim med paketom banan FOTO: Marko Milačić– Prava Crna Gora, Facebook

Slovenski portal N1 poroča, da naj bi bil na zabojnikih logotip podjetja Derby, ki je v lasti slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja. Črnogorski cariniki so pošiljko odkrili pred dvema dnevoma v luki Bar, o tem pa so takoj obvestili policijo in specialno državno tožilstvo. Pristojni so jim naročili, naj pošiljko spustijo naprej, da bi ugotovili, komu je namenjena, nato pa so policijo poklicali zaposleni iz podjetja Voli, ki so med bananami našli pošiljko drog, ob sklicevanju na neuradne vire poroča črnogorski časnik Vijesti.

Časnik je objavil tudi fotografije več paketkov, na katerih je napisano S.R.B. in R.S.B. Slike sumljive pošiljke pa je v četrtek na facebooku objavila tudi politična stranka Prava Crna Gora in na njih je videti zabojčke z logotipom podjetja Derby. Stranki naj bi te fotografije poslal eden od zaposlenih podjetja Voli. Direktor tega podjetja je znani črnogorski poslovnež Dragan Bokan, nekateri politiki pa so zahtevali njegovo aretacijo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas