GROZLJIVO

Grozljivi posnetki umora: 30-letnica posiljena in zadavljena

Morilec je v hotelski sobi snemal trpinčenje 30-letnice. Truplo našli prejšnji teden ob eni od vpadnic v mesto.
Fotografija: Brian Steven Smith naj bi na grozljiv način umoril 30-letnico.
Odpri galerijo
Brian Steven Smith naj bi na grozljiv način umoril 30-letnico.

ANCHORAGE – V največjem mestu ameriške zvezne države Aljaska Anchorage so aretirali 48-letnega Briana Stevena Smitha zaradi umora 30-letne Kathleen Henry. Vse skupaj najverjetneje nikoli ne bi prišlo na plan, če neka ženska 30. septembra letos ob eni od tamkajšnjih glavnih cest ne bi našla spominske kartice, na kateri je bilo shranjenih 39 fotografij in 12 videoposnetkov.

Ti so prikazovali, kako je bila Henryjeva pretepena, posiljena in zadavljena. Pa tudi da je bila povsem gola in da je, kot izhaja iz sodnih dokumentov, »stokala in se borila, da bi prišla do sape«, ter se poskušala ubraniti morilca. Na enem od videoposnetkov se tudi vidi, kako ji je osumljeni Smith z nogo pritiskal na vrat in se smejal, ko jo je davil. Vse skupaj naj bi se dogajalo v hotelu Marriot v Anchorageu, truplo umorjene pa so našli prejšnji teden ob eni od vpadnic v mesto. Posnetke naj bi napravil sam.

Prav zaradi posnetkov, na katerih se je videlo Smitha, pa tudi nekaterih drugih dokazov so 48-letnika policisti potem, ko se je vrnil z letalom v mesto, tudi aretirali. V omenjenem hotelu je imel v začetku septembra, ko naj bi se umor zgodil, najeto sobo. Smith sicer prihaja iz Republike Južne Afrike, je pa stari znanec policije, tako da so ga tudi zaradi tega zelo hitro prepoznali. Policisti so se zahvalili najditeljici spominske kartice, ker se je z njo takoj obrnila na policijo ter omogočila hitro razkritje morilca.
Truplo Kathleen Henry so našli ob vpadnici v mesto.
Truplo Kathleen Henry so našli ob vpadnici v mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije