NAPAD

FOTO: Pet moških streljalo na mimoidoče, 30 ljudi mrtvih

Moški so se po streljanju napotili proti francoskemu veleposlaništvu.
Fotografija: Zgodilo se je več napadov. FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
Zgodilo se je več napadov. FOTO: Reuters 

OUAGADOUGOU – Iz prestolnice Burkina Fasa so danes poročali o več oboroženih napadih, katerih tarča so bili francosko veleposlaništvo, francoski kulturni center in sedež vojske Burkina Fasa. Razmere so zdaj po navedbah francoskih oblasti pod nadzorom. V napadih je po podatkih več virov umrlo okoli 30 ljudi. Po navedbah prič je pet moških v središču prestolnice Ouagadougou izstopilo iz avtomobila in streljalo na mimoidoče, nato pa so se napotili proti francoskemu veleposlaništvu. Avto je kasneje zagorel, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skoraj istočasno je odjeknila eksplozija v bližini generalštaba vojske Burkina Fasa in francoskega kulturnega centra približno kilometer od veleposlaništva.

Zgodilo se je več napadov. FOTO: Reuters 
Zgodilo se je več napadov. FOTO: Reuters 


Policija ubila šest napadalcev

V prvem napadu je policija ubila štiri napadalce, v drugem pa še dva, je sporočila vlada Burkina Fasa. Zapisala je še, da je v napadih umrlo tudi sedem pripadnikov tamkajšnjih varnostnih sil, več pa jih je bilo tudi ranjenih. Po prvotnih podatkih med žrtvami ni civilistov. Med žrtvami pa ni bilo francoskih državljanov, je sporočil francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian. Dodal je, da so razmere na veleposlaništvu in kulturnem centru pod nadzorom. Francosko tožilstvo je sprožilo preiskavo zaradi poskusov terorističnih napadov, saj je pristojno za preiskavo napadov na francoske državljane in interese.

Minister za informiranje Burkina Fasa Remis Fulgance Dandjinou je ob tem dejal, da so današnji napadi zelo verjetno povezani s terorizmom.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije