KAZEN

Ženi svojega bivšega rekla 'konj', zdaj ji grozi zapor

V Dubaj je prišla na pogreb svojega bivšega moža, zdaj pa ne more iz države.
Fotografija: Prijeli so jo že na letališču, zdaj ne more iz države. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prijeli so jo že na letališču, zdaj ne more iz države. FOTO: Reuters

55-letno Laleh Shahravesh iz Londona so aretirali na letališču v Dubaju, potem ko se je udeležila pogreba svojega bivšega soproga. Laleh je bila v zakonu 18 let. V tem času je živela v Združenih arabskih emiratih (ZAE), piše BBC. S hčerjo se je nato vrnila v Veliko Britanijo, njen soprog pa je ostal v ZAE. Kmalu zatem sta se ločila.

Da se bo njen bivši poročil, je Laleh izvedela šele na dan poroke, ko je videla fotografije na njegovem facebooku leta 2016. »Upam, da boš hitro končal v zemlji, idiot. Bodi preklet. Zapustil si me zaradi tega konja,« je napisala v komentarju pod fotografijami s poroke. Da so bili komentarji žaljivi, je sodišče obvestila ravno novopečena žena.

Laleh je s 14-letno hčerjo pred enim mesecem odpotovala v ZAE, da bi se udeležila pogreba moža. Njo so aretirali na letališču, hči pa se je morala v Veliko Britanijo vrniti sama. Laleh so kmalu spustili na svobodo proti plačilu, a so ji odvzeli potni list, trenutno pa je v hotelu. Grozi je dveletna zaporna kazen v Dubaju ali pa globa 50.000 funtov ne glede na to, da je žaljive komentarje napisala, ko je bivala v Veliki Britaniji. Po zakoni ZAE o spletnem kriminalu se lahko klevetanja na spletnih omrežjih kaznuje z zaporom.

Z  ministrstva za zunanje zadeve v Dubaju so sporočili, da so vlagateljici tožbe predlagali, da od tožbe odstopi, a je to zavrnila. Laleh je napovedala maščevanje. »Popolnoma je razburjena in tega ne bo zlahka pozabila. S hčerjo sta šli skozi pravi pekel,« pravi njena sodelavka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije