POSKUS KRAJE

VIDEO: Močno je počilo, nebo je razsvetlila eksplozija

Objavljeno 19. januar 2019 10.14 | Posodobljeno 19. januar 2019 10.18 | Piše: STA, T. V.
Več sto ljudi je skušalo po eksploziji nafto ujeti v vedra.
Eksplozija v Mehiki. FOTO: Reuters
TLAHUELILPAN – Blizu mesta Tlahuelilpan v mehiški zvezni državi Hidalgo je v petek na naftovodu odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo najmanj 21 ljudi, 71 pa je poškodovanih. Uradni vzrok eksplozije še ni znan, pojavljajo pa se špekulacije, da je do nje prišlo ob poskusu kraje nafte iz naftovoda.

Na spletnih omrežjih so zakrožili videoposnetki, na katerih je videti plamene, ki se dvigajo nad naftovodom.

Lokalni mediji so poročali, da se je po eksploziji blizu Tlahuelilpana, ki leži približno 85 kilometrov severno od mehiške prestolnice Ciudad de Mexico, zbralo več sto ljudi, ki so želeli v vedra zajeti razlito gorivo.

Iz državne naftne družbe Petroleos Mexicanos (Pemex) so sporočili, da so iz njihovega naftovoda ukradli nafto.

Guverner Hidalga Omar Fayad je ob tem sporočil, da lokalna vlada koordinira reševanje ne območju in da je pomoč poškodovanim njihova glavna prioriteta. Po nesreči je še posvaril tamkajšnje prebivalce pred krajo nafte iz naftovoda.

Do nesreče je prišlo le nekaj tednov potem, ko je vlada začela kampanjo proti krajam goriva v Mehiki. Kriminalne tolpe in skorumpirani zaposleni so namreč lani Pemex oškodovali za šest milijard mehiških pesov oz. 2,72 milijarde evrov. Po navedbah naftne družbe se je kraja nafte iz naftovoda zgodila vsakih 30 minut.
Deli s prijatelji