NESREČA?

Truplo pogrešanega najstnika v dimniku

Štirinajstletnik je še pred prazniki izginil na poti v šolo. Po več kot treh tednih je dron zaznal preminulega.
Fotografija: Na fotografiji z mamo: Harleyja so doma pestile težave, pravijo nekateri. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Na fotografiji z mamo: Harleyja so doma pestile težave, pravijo nekateri. FOTO: Facebook

Tik pred božičnimi prazniki je izginil, tri tedne pozneje pa so truplo našli v – dimniku. Harley Dilly, ki usodnega jutra ni prispel do šole, temveč se je iz neznanega vzroka napotil proti zapuščeni hiši v bližini svojega doma v kraju Port Clinton v ameriški zvezni državi Ohio, se je zagozdil v ozki cevi med prvim in drugim nadstropjem hiše, ki so jo že dolgo prenavljali, in tam dočakal okruten konec.

V hiši so odkrili jakno in še nekaj osebnih predmetov nesrečnega štirinajstletnika, na strehi pa očala; dečka je v dimniku prvi posnel dron in nemudoma je stekla reševalna akcija, a je kmalu postalo jasno, da mu ni več pomoči. Zakaj je Harley usodnega jutra sklenil špricati pouk in splezati na streho praznega vikenda v soseski, ni jasno; starši so policijo poklicali v popoldanskih urah, ko je postalo jasno, da ga sploh ni bilo v šolo, niti sošolcem se ni sanjalo, kje bi se lahko potikal. Takoj so se pojavili strahovi o morebitni ugrabitvi; dečkov telefon ni deloval, na instagramu, facebooku, redditu in youtubu, kjer je bil sicer dejaven, od nesrečnega dne ni objavil ničesar, po nekaj dneh so se tako zbali najhujšega.

Harley se je kakor da pogreznil v zemljo, a upanje, da bo praznike vendarle dočakal doma, ni usahnilo. Najstnik je namreč že večkrat pobegnil od doma in vsakokrat se je vrnil živ in zdrav, se je izkazalo, a ko se do božičnega večera ni vrnil, so začeli
Usodnega jutra je iz neznanega vzroka splezal v dimnik zapuščenega vikenda. FOTO: Facebook
Usodnega jutra je iz neznanega vzroka splezal v dimnik zapuščenega vikenda. FOTO: Facebook
starši trepetati, da ga ne bodo več videli. Njihovi strahovi so se potrdili skoraj tri tedne pozneje, ko jih je policija obvestila, da so dečkovo truplo ob pomoči brezpilotnega letalnika našli v dimniku hiše v bližini domače, vzrok smrti pa bodo potrdili v kratkem. Vsekakor je Harleyja doletela huda nesreča, policija in socialni delavci pa ugotavljajo, kaj ga je gnalo od doma; kot se je izkazalo, so možje postave pred dobrim mesecem posredovali pri Dillyjevih, potem ko so jih poklicali sosedje. Takrat naj bi izgred iz neznanega razloga povzročil Harley, ki je po nekaterih poročanjih trpel za neznano motnjo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije