AVSTRALSKA DIVJINA

Tragična vest: tretja izletnica umrla

Claire Hockridge je najverjetneje zmanjkalo vode. Trojica je z vozilom obtičala v rečni strugi.
Fotografija: Tamra, levo, se je rešila, za Claire ni bilo pomoči.
Odpri galerijo
Tamra, levo, se je rešila, za Claire ni bilo pomoči.

Dva od trojice sta čudežno preživela v avstralski divjini, za 46-letno Claire Hockridge pa se je nezgoda 19. novembra, ko se je vozilo druščine zagozdilo v strugi reke Finke v divjini, izkazala za usodno. Kot smo že poročali, so izletniki tri dni vztrajali pri avtomobilu, v katerem so ponoči spali, podnevi pa so legli pod njega in se v izkopani luknji varovali pred vročino.

Kmalu so sicer našli vodni vir, a ko so jim začele pohajati zaloge hrane, so se obupani razšli, da bi prej dosegli pomoč, ločitev pa se je za eno od njih sprevrgla v tragedijo. Tamra McBeath-Riley je sklenila ostati pri vodi, saj je bila prepričana, da njena psička Raya, pasme staffordshirski terier, ne bo preživela hoje. To jo je zanesljivo rešilo, je prepričana.
Avstralska divjina jih je ujela v past. FOTO: Guliver/Getty Images
Avstralska divjina jih je ujela v past. FOTO: Guliver/Getty Images


Preživela je z nekaj piškotki in vodo, Phu Tran in Hockridgeeva pa sta se peš odpravila proti avtocesti, opremljena s kompasom in navigacijsko napravo ter šestimi litri vode. V ponedeljek so s helikopterjem v bližini podtalnice reševalci našli najprej Tamro, dan pozneje pa so rešili še Phuja, ki se je zatekel k pastirju. Kot je pojasnil, sta se s Claire ločila dva dni prej. Njegove informacije so pomagale policiji pri iskanju tretje pogrešane, nazadnje so odkrili stopinje in potem še truplo.

Identifikacija še poteka, a neuradno gre za pogrešano 46-letnico. Sklepajo, da je ostala brez vode, usodni udarec pa so ji morda zadale visoke temperature, ki lahko v tem letnem času v avstralski divjini dosežejo 40 stopinj Celzija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije