ŽIVLJENJE OTROK VISI NA NITKI

FOTO: Poslednja fotografija pred zastrupitvijo, dva aretirana

Na Hvaru prijeli lastnika in kapitana jadrnice, na kateri so se zastrupili turisti.
Fotografija: Sveča. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Sveča. FOTO: Shutterstock Photo

SPLIT – Jadranje na hrvaški barki Atlantia se je za dve italijanski družini končalo tragično. Umrl je direktor ene izmed trgovskih verig Eugenio Vinci (57), otroka (stara 5 in 14 let) sta v splitski bolnišnici še vedno v kritičnem stanju.

Noč pred usodno plovbo, ko so se zastrupili z ogljikovim monoksidom, ki je prihajal iz klimatske naprave, so na Hvaru posneli še zadnjo fotografijo. Tragedija se je zgodila drugi dan načrtovanega osemdnevnega jadranja. »Pravo čudo je, da ni še kdo umrl,« se je slišalo ob preiskavi barke na hvarski rivi.


Omamljeni zaspali

Po večerji na Hvaru so se Italijani vrnili na ladjo. Nekdanji italijanski senator in župan sicilskega mesta Sant'Agata di Militello Bruno Mancuso je v telefonskem pogovoru medijem povedal, da se je zbudil ponoči in se komaj priplazil do stranišča, kjer je bruhal. »Slabo je bilo tudi moji ženi. Kot omamljena sva zaspala do jutra. Čeprav sem zdravnik, Eugeniu nisem mogel pomagati. Ko sem se zjutraj omotičen zbudil, sem ga našel v kabini za prhanje. Očitno je padel in se poškodoval po glavi.« Vsi potniki so sicer spali na desni strani barke. Otroka sta bila zjutraj že v komi, medtem ko so odrasle še nekako spravili k sebi.

Aretacija

Hrvaška policija je že aretirala kapitana in lastnika ladje. Po navedbah policije obstaja utemeljen sum, da sta prejšnji teden na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora. 



 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije