OGORČENI

Svetlana ostala brez hčere, pri porodu so ji iztrgali notranje organe

Potrebovala je poseg, specialistka pa naj bi vse želela rešiti na silo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Obupana mama krivi zdravnike za smrt svoje hčere. Po porodu naj bi ji v nekem ruskem mestu iztrgali notranje organe, trdi Svetlana Malyukova

Mama pokojne 22-letne Alise Tepikine je za ruski časopis dejala: »Upam, da nam bo uspelo dokazati krivdo in da se ne bodo izognili kazni.« Po njenih besedah je babica po rojstvu poklicala na pomoč porodničarko, saj se posteljica ni pojavila. Svetlana pravi, da naj bi specialistka zato potegnila popkovino, kar pa je Aliso močno zabolelo.

Oče pokojne Dmitry Malyukov je šokiran povedal, da je bilo njene krike slišati po vsej bolnišnici, metode pa je označil za nekaj, kar so počeli v srednjem veku. Dekle je ob tem od bolečin padlo v šok, močno je krvavela, sledila je koma, iz katere pa se nikoli več ni zbudila. Zdravniki so kot vzrok smrti navedli šok, ki ga je povzročila bolečina.

Starši zdaj razkrivajo, da so s posteljico iz Alise potegnili še notranje spolne organe. Pri njej se posteljica ni ločila, kot je to običajno, za odstranitev pa bi dekle najverjetneje potrebovalo poseg in anestezijo.

Pokojna mamica je po porodu videla svojo dojenčico, se ji nasmejala, potem pa po besedah matere umrla v hudih bolečinah. Preiskava že poteka, medtem pa osebje, ki je sodelovalo pri porodu, menda še naprej normalno dela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije