Še več obtožb za propadlega filmarja

Nove štiri žrtve, med njimi 17-letnica. Spolnemu nasilju naj bi sledile grožnje.
Fotografija: Žrtev je vse več. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Žrtev je vse več. FOTO: Reuters

Harvey Weinstein zaradi spolnega nasilja že sedi, a bi mu utegnile nove obtožbe še podaljšati bivanje za zapahi, čeprav njegovi odvetniki vpijejo, da je propadli producent že tako šibkega zdravja, doletel naj bi ga tudi novi koronavirus, da kazni preprosto ne bo preživel. Toda tožnice in tožilci so neomajni, nekdanjega mogula zdaj bremenijo še štirih spolnih napadov, eno od domnevnih žrtev naj bi tudi posilil.


Neimenovane tožnice naj bi se ujele v Weinsteinovo past na različnih koncih sveta, poročajo ameriški mediji. Ena od njih, iz Tenneseeja, vztraja, da jo je nadlegoval v hotelski sobi, kjer naj bi se pogovarjala o njeni karieri, če pa bi komu črhnila o dogajanju, bi obračunal celo z njeno družino, naj bi ji grozil. Ekvadorka, ki jih danes šteje 74, je pred štiridesetimi leti, ko je bila nadobudna filmska ustvarjalka, doživela Weinsteinovo nasilje v Cannesu, ko ga je prosila za nasvet pri režiji. Tretjo naj bi posilil: takrat je bila stara komaj sedemnajst let, zgodilo pa naj bi se v njegovem stanovanju na Manhattnu leta 2008. Leta 2013 jo je menda skupila še Madžarka, ki je kot 26-letna spoznala producenta na beneškem filmskem festivalu. Prisilil naj bi jo v oralni spolni odnos v njegovi hotelski sobi, kjer naj bi opravila avdicijo.

V novih tožbah so omenjeni tudi Weinsteinov brat Robert ter velikana Miramax in Disney, saj naj bi pristojni vedeli za filmarjevo zlorabo položaja in nasilje, ki ga je izvajal nad številnimi ženskami v dobičkonosni industriji. Weinstein se sicer spopada s skupno več kot 100 obtožbami posilstva in nadlegovanja, še letos pa naj bi mu sodili tudi v Los Angelesu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije