RAZREŠILI ZLOČIN

Na skrivaj rodila in zadavila novorojenčke, truplo petega pustila v zmrzovalniku

Obsojena je na 20 let zapora.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

COLMAR – Francosko sodišče je danes na 20 let zapora obsodilo 55-letno Sylvie Horning, ki je ubila pet svojih otrok nemudoma po rojstvu med letoma 1990 in 2005. Zločin so razrešili šele 10 let po najdbi trupel, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Porota v Colmarju je upoštevala priporočilo tožilstva in morilki dosodili 20 let zaporne kazni.

Dolgo se ni vedelo nič

Leta 2003 so v gozdu pri Galfingue našli trupla štirih dojenčkov v vrečah za smeti. Preliminarno preiskavo so nato zaprli leta 2009, saj niso ugotovili nič konkretnega. Preiskavo so ponovno sprožili leta 2016 s pomočjo analize DNK, ki jih je po enem letu privedla do povezave med Horningovo in dojenčki. Do odkritja so prišli popolnoma naključno, ko se je njen DNK znašel v bazi podatkov po ločenem primeru zaradi spora s sosedi.

Partner menda ni vedel nič

Horningova je priznala umor svojih petih otrok, potem ko jih je skrivaj rodila v kopalnici. Truplo petega novorojenčka so našli v zamrzovalniku pri njej doma. Njej partner, ki je umrl leta 2018, je zatrdil, da ni vedel za umore.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije