MORILSKI POHOD

Mornar prerešetal tri Splitčane

V soboto popoldne se je na morilski pohod podal 25-letni Filip Zavadlav. Maščeval naj bi se izsiljevalcem njegovega brata, ki jim je bil ta dolžan.
Fotografija: Filip Zavadlav je po poročanju medijev delal na ladji. Bil je športnik, osvojil naj bi več medalj v taekwondoju. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Filip Zavadlav je po poročanju medijev delal na ladji. Bil je športnik, osvojil naj bi več medalj v taekwondoju. FOTO: Facebook

»Zaslužiš si, da ti v zapor prinesemo piškote. Končno je nekdo pokazal zobe v tej državi, ker država in institucije ne opravljajo svojega dela. Če bi ga, se ta tragedija ne bi zgodila. Najbolj žalostno je, da si je fant uničil življenje zaradi idiotov,« je eden od številnih komentarjev spodbude, ki jih lahko beremo pod zadnjim zapisom splitskega mornarja, 25-letnega Filipa Zavadlava, na družabnem omrežju facebook.
Ulice Splita so v soboto preplavile policijske patrulje, storilec pa se je sam predal policiji.
Ulice Splita so v soboto preplavile policijske patrulje, storilec pa se je sam predal policiji.

Zavadlav je namreč osumljen za popoldanski sobotni strelski pohod v središču Splita, v katerem je za zdaj še domnevno s kalašnikovim umoril tri moške, in sicer Marina Paića, Marina Bobaba in Jurico Torlaka, sicer stare znance policije, navaja hrvaški Index.

Kot ta poroča, je moški najprej ustrelil motorista v Radmilovićevi ulici, ki je takoj umrl, in ranil še eno osebo, ki je umrla pozneje v bolnišnici. Nato je moški ustrelil še enega motorista na Šperunu, približno 500 metrov od prvega streljanja. Tudi ta je umrl na kraju zločina. Vse to naj bi se zgodilo v par minutah.
 

Predal se je policiji


V Splitu je po dogodku zavladal kaos. Ljudje so bežali po ulicah. Kot opisuje jutarnji.hr, je dvajset pripadnikov hrvaške specialne policijske enote priteklo na kraj dogodka, medtem ko so prestrašeni ljudje ležali po ulici z rokami nad glavo.

Kot navajajo mediji, naj bi bil dogodek povezan z dolgovi Zavadlavovega brata in mamili, torej naj bi šlo za neke vrste maščevanje. Brat 25-letnika naj bi preprodajalcem drog namreč dolgoval večje količine denarja, ti pa naj bi v zadnjem času vse bolj pritiskali nanj. Po nekaterih informacijah naj bi prišli tudi na njegov dom in mu grozili.


Strelca je policija aretirala kmalu po dogodku, pričakal pa naj bi jih kar v bližnji kavarni, skupaj z očetom. Poleg njega je policija pridržala še eno osebo, ki naj bi imela koristne informacije glede streljanja. Več informacij ko prihaja na plan, več javne podpore pridobiva domnevni morilec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije