STRELJANJE

Med mrtvimi dva policista, strelec že v lisicah

Objavljeno 10. avgust 2018 18.40 | Posodobljeno 10. avgust 2018 23.59 | Piše: STA, Ma. M.

V streljanju v Kanadi najmanj štirje mrtvi.

Streljanje se je zgodilo v središču mesta. FOTO: Social Media, Reuters
TORONTO – Policija je prijela strelca, ki je v središču kanadskega mesta Fredericton ubil najmanj štirje ljudje, med njimi dva policista.

Osumljenca za napad so prijeli in je huje ranjen, je še sporočila policija. Dodali so, da so razmere pod nadzorom in da ni več nevarnosti za prebivalstvo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija je ob tem umaknila opozorilo prebivalcem prestolnice kanadske province New Brunswick, naj se izogibajo območju streljanja in naj ostanejo doma ter zaklenejo vrata.

Kanadski premier Justin Trudeau je na twitterju zapisal, da iz Frederictona prihajajo strašne novice. Izrazil je sočutje z vsemi prizadetimi v streljanju in poudaril, da razmere pozorno spremlja.

Streli so po poročanju medijev odjeknili davi okoli 7. ure po krajevnem času (okoli 12. ure po srednjeevropskem) v stanovanjski četrti mesta s 60.000 prebivalci. Priče so novinarjem povedale, da se je slišalo več deset strelov. Dve uri zatem je policija evakuirala prebivalce soseske, ostale ljudi pa pozvala, naj se temu območju izogibajo. Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti policijska, gasilska in reševalna vozila. Strelski incidenti so sicer v Kanadi redki, saj ima ta država veliko strožjo zakonodajo o orožju od sosednjih ZDA, kjer so strelski incidenti pogostejše. Zaradi širjenja orožja je sicer število kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno strelno orožje, v zadnjih letih tudi v Kanadi precej poraslo, poroča tiskovna agencija Reuters.

Za enega najhujših strelskih napadov v Kanadi velja streljanje v Monctonu v provinci New Brunswick leta 2014, v katerem so bili ubiti trije policisti, dva pa sta bila ranjena.

Deli s prijatelji