GROZLJIVA SMRT

FOTO:Padla in mrtva obležala ob enoletni hčerki

Na podzemno železnico je nesla otroški voziček. Malčica jo je odnesla brez resnejših poškodb.
Fotografija: V mesto sta prišli po nakupih. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
V mesto sta prišli po nakupih. FOTO: Facebook

NEW YORK – V ponedeljek zvečer se je v New Yorku zgodila bizarna nesreča, ki je bila usodna za 22-letnico. Malaysio Goodson so našli ležečo na ploščadi postaje podzemne železnice na 7th Avenue. Ob njej je bila njena enoletna hčerka Rhylee. Mlada mamica je očitno po stopnicah nosila voziček in nesrečno padla. Hčerka je bila pri zavesti in k sreči nima resnejših poškodb – trenutno je že v oskrbi družinskih članov.

Dogodek je seveda dvignil veliko prahu in znova vnel debato o nedostopnosti new-yorške podzemne železnice. Malaysio so reševalci odpeljali v bolnišnico Mt Sinai West, kjer jo potrdili njeno smrt. Nesrečnica je bila rojena v New Yorku, a se je nato preselila v Stamford, Connecticut. Po nesreči je njen brat Deishe povedal, da je šla v mesto po nakupih. V podzemno se je poskusila spustiti s polnimi nakupovalnimi vrečkami in malčico v vozičku, žal ni bila dovolj močna in je padla. »Ta nesreča nam je zlomila srce,« je povedal predstavnik Metropolitan Transport Authority Shams Tarek. »Zavedamo se, da je zelo pomembno, da izboljšamo dostopnost do našega sistema.«
Nesrečni padec se je končal s smrtjo. FOTO: Facebook
Nesrečni padec se je končal s smrtjo. FOTO: Facebook

Po zadnjih ocenah si je le četrtina od 472 postajališč, kolikor jih je v mestu, prislužila oceno, da so normalno dostopna. Takšna je bila zadnja ocena nadzornika Scotta Stringerja. To pomeni, da gre za najbolj nedostopen sistem javnega prevoza v Združenih državah. Postajališče, na katerem je Malaysia izgubila življenje, nima dvigala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije