TRAGEDIJA

Brata strmoglavila z očetovim pepelom

Scott in Patrick Landis sta hotela raztrositi očetove ostanke.
Fotografija: Scott je zapustil nosečo ženo Staci in enoletnega sina Jacka.
Odpri galerijo
Scott je zapustil nosečo ženo Staci in enoletnega sina Jacka.

BOSTON  –  »Takoj po vzletu je nekaj počilo, moč motorja je slabela, obrnil je, nato je še enkrat počilo in letalo je začelo padati,« je povedal Peter Oakley, lastnik in upravitelj majhnega športnega letališča Cranland v Hansonu pri Bostonu v ameriški zvezni državi Massachusetts. Brata, 34-letni vojaški pilot helikopterja Scott Landis in pet let mlajši Patrick, sta se vkrcala na prijateljevo športno letalo aeronca 7AC champion in želela s seboj pod oblake odnesti nenavaden tovor, žaro s pepelom nedavno umrlega očeta Richarda, da bi ga raztresla po bližnjih gozdovih.
Pilot Scott Landis in njegov mlajši brat Patrick
Pilot Scott Landis in njegov mlajši brat Patrick

Plemenito dejanje se jima žal ni izšlo. Takoj po vzletu je v motorju letala zarohnelo, začelo je pokati, takoj zatem je letalo začelo izgubljati višino. Izkušeni Scott, ki bi se moral naslednjo soboto vrniti na vojno misijo na Kosovo, je letalo obrnil in poskušal pristati na letališču.

Kljub naporom je letalo prehitro izgubljalo višino in manj kot 20 metrov od začetka pristajalno-vzletne steze trdo pristalo na poraščenem območju. Reševalci so bili takoj na kraju nesreče in iz polomljene kabine izvlekli nezavestna brata ter ju odpeljali v bolnišnico v Boston.
Kljub naporom zdravnikov je Scott zaradi poškodb v soboto v jutranjih urah umrl, Patrick pa je še vedno v kritičnem stanju in se bori za življenje, so sporočili iz bolnišnice.


Scott je za seboj pustil enoletnega sina Jacka in nosečo ženo Staci.
Po prvih izjavah preiskovalcev je bil pristanek zelo trd, saj je prednji del letala močno poškodovan, reševalci so morali rezati pločevino, da so prišli do bratov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije