TRAGEDIJA NA HRVAŠKEM

Deklico (8) s tovornjakom povozil le 300 metrov od doma: Ljudje, pomagajte! Rešite dekle!

Po bližnji cesti je vozil zdravnik, ki je takoj ustavil in nesrečnici poskušal pomagati, a je lahko le potrdil smrt.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Sestovic Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Sestovic Getty Images/istockphoto

V prometni nesreči, ki se je v torek, 21. maja, okoli poldneva zgodila v Dugem Selu na Hrvaškem, je umrl otrok, v katerega je trčil tovornjak, je sporočila zagrebška policija. Jutarnji list poroča, da je tovornjak, ki je prevažal zemljo z gradbišča trgovskega centra, trčil v 8-letnico, ki je na kraju samem umrla. Nesreča se je zgodila na uvozu v vas.

Sosedje so najprej slišali udarec, nato pa vpitje: »Ljudje, na pomoč!« Voznik, star okoli 25 let, je bil v popolnem šoku. »Kaj se mi je zgodilo? Zakaj opravljam to delo? Rešite punčko, rešite punčko,« je kričal po besedah sosedov.

image_alt
Na območju Mangarta našli moško truplo

Nesreča se je zgodila v času, ko so otroci odhajali v šolo, nesrečnico pa je spremljala vrstnica, ki ni bila poškodovana.

Takoj zatem je po bližnji cesti pripeljal zdravnik, ki je nemudoma ustavil in skušal pomagati poškodovanki. Obrnil jo je na bok, vendar je lahko ugotovil le, da je umrla. Njeno življenje je ugasnilo približno 300 metrov od domače hiše.

Otroci se tam vsak dan bojijo

Bila je najmlajša od treh otrok. Tik ob njihovi hiši je dom starih staršev, kjer se že ves dan zbirajo sorodniki in prijatelji, poroča Jutarnji list. 

image_alt
Arso prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo, težave zaradi močnega vetra in obilnih padavin

Po cesti, kjer se je zgodila nesreča, naj bi vsak dan vozili težki tovornjaki z gradbišča bližnjega trgovskega centra. Stanovalka Marija Šole je dejala, da voznika, ki je vozil tovornjak, pozna. Na cesti naj bi bil vedno zelo previden.

Prebivalci so ogorčeni nad nenehnim težkim prometom ob svojih hišah. Otroci, ki hodijo v šolo, se s tem srečujejo vsak dan. Pravijo, da se zaradi gostega tovornega prometa vedno bojijo za svoje življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije