VREMENSKO OPOZORILO

Arso prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo, težave zaradi močnega vetra in obilnih padavin

Oblačno bo s pogostimi padavinami in nevihtami.
Fotografija: FOTO: Daria Nipot Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Daria Nipot Getty Images

Popoldne bodo predvsem na vzhodu nevihte lahko tudi močnejše. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo popoldne zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo

Danes popoldne bodo predvsem v vzhodni Sloveniji lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Arso medtem prižiga alarme za točo, najvišja stopnja alarma je razglašena za podravsko in pomursko regijo.

FOTO: Arso
FOTO: Arso

Močan veter in obilne padavine

Sredi popoldneva je pas neviht z močnim vetrom in obilnimi padavinami prešel od jugovzhoda proti severovzhodu države. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo, prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Kot so na agenciji za okolje (Arso) zapisali na družbenem omrežju X, je dopoldne pogosteje deževalo v zahodni polovici Slovenije, pozneje pa je na jugovzhodu nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti severovzhodni Sloveniji.

Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 31 dogodkov na območju regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. Po njihovih navedbah je na terenu posredovalo 18 gasilskih enot, od tega tri poklicne. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo ter prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Neurje z močnim vetrom je okoli 15. ure zajelo naselje Zdole v občini Krško. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt.

Vremenoslovci so za danes zaradi močnih neviht z nalivi in sunki vetra izdali oranžno opozorilo za osrednjo in obe vzhodni regiji. Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale. Za sredo pa na Arsu napovedujejo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na severu države.

Kakšno pa je vremensko stanje pri vas? Kontaktirajte nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije