TRAGIČNO

Zoran (25) reševal svoj dron in omahnil v smrt

25-letni Zoran Kavaš hotel do drona, ki se je zataknil na cerkvi. Snemal je svojo ekipo, ki je na prireditvi Diši po Prekmurju kuhala bograč.
Fotografija: Zoran Kavaš se je tragično ponesrečil.
Odpri galerijo
Zoran Kavaš se je tragično ponesrečil.

LJUBLJANA, BRATONCI – Včerajšnji volilni dan je bil izjemno žalosten v prekmurskih Bratoncih, ki z več kot sedemsto dušami velja za eno največjih vasi, ne le v občini Beltinci, temveč v Pomurju sploh. Kljub volilnemu dogajanju in nogometni tekmi, na kateri so mlade Pomurke in Gorenjke (U-15) odločale o državnih nogometnih prvakinjah, je bilo vse tiho in mirno.

Po sončnem in toplem vremenu je bilo ozračje zavito v turobnost in nekakšno nevidno črnino, saj se je povsod čutilo, kaj se je zgodilo dan prej, v soboto. Na krajevnem pokopališču, na zavoju z regionalne ceste Beltinci–Murska Sobota, na krajevni cerkvici v središču Bratoncev in še kje po vasi posebno oznanilo obvešča prebivalce, da je tragično preminil njihov sovaščan, 25-letni Zoran Kavaš.

Ljubljanska stolnica FOTO: Marko Feist
Ljubljanska stolnica FOTO: Marko Feist

Hudo, da huje ne more biti

Najbolj žalostno je vsekakor tik ob omenjenem nogometnem igrišču na obrobju Bratoncev, pri hišni številki 18, kjer mama Marija, oče Franc ter njuna otroka, 22-letni Leon in 17-letna Sonja, žalujejo za prvorojencem oziroma starejšim bratom Zoranom – 13. marca je dopolnil četrt stoletja. Za fantom, ki je komajda začel živeti, žaluje tudi babica Marija, ta nas je sprejela in bolj kot ne nemo razmišljala, zakaj pogosto ni pravice na tem svetu.

Seveda jim nikakor ni jasno, zakaj se je morala zgoditi takšna tragedija, a po prvem šoku, ki je pustil kar močne sledi, so nam razumevajoče razlagali, da se usodi nikakor ne moreš izogniti. Mama Marija se je po hudem šoku, ko je v soboto popoldne iz prestolnice prejela najbolj žalostno novico, kar jih lahko sprejme oče ali mati, morala sprijazniti s tem, da je tragično izgubila prvorojenca, ki so ga imeli radi prav vsi, tako v domači vasi kot v okolici, še posebno na delovnem mestu v znani firmi Lušt Paradajz.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije