VELIKA PREMOŽENJSKA ŠKODA

Zahtevna intervencija: tako lepo novogradnjo zajeli ognjeni zublji, poglejte, kaj je od nje ostalo (FOTO)

Že pred prihodom gasilcev so domačini poskušali sami pogasiti požar. Pri tem sta se dva lažje poškodovala, nato pa tudi gasilec.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Družinska hiša je bila, kot kaže, tik pred zaključkom gradnje, ko jo je zajel požar, poročajo iz naselja Breže v občini Ribnica.

Pri gašenju in v dvodnevni intervenciji je pomagalo kar 84 gasilcev z desetimi vozili, so navedli na facebook strani Gasilske enote Ribnica.

Zagorelo je v ostrešju stanovanjske novogradnje. »Ogenj se je izjemno hitro razširil na celotno ostrešje. Ob prihodu enot iz Ribnice in Jurjevice je bil požar že v polnem razmahu. Ogenj je bruhal prek slemena iz ostrešja,« navajajo gasilci. Zaradi močnega ognja je vodja intervencije dodatno aktiviral še društvi Dolenji Lazi in Sušje. 

Kako je potekalo gašenje

»Gašenje iz mansardnega dela na podstrešje ni bilo mogoče, zato smo s tremi napadi začeli gasiti prek lestev direktno na ostrešje. Odstraniti je bilo treba precejšen del strešnikov in izolacije, da smo prišli do tlečih mest. Ogenj se je razširil tudi po izolaciji objekta navzdol proti temeljem, zato sta se formirali še dve napadalni skupini, ki sta pogasili izolacijski material, ki je tlel,« opisujejo zahtevnost požara.

Čeprav so gasilci ogenj pogasili relativno hitro, je vseeno nastala velika premoženjska škoda.

Že pred prihodom gasilcev so domačini poskušali sami pogasiti požar. Pri tem sta se dva lažje poškodovala, oskrbeli pa so ju gasilci. Med gašenjem se je lažje poškodoval tudi gasilec.

Gasilci PGD Dolenji Lazi, Sušje in Jurjevica so odstranili strešnike in vse do jutra ostali na gasilski straži. Danes dopoldne so s folijo prekrili močno poškodovan objekt in ga za silo zaščitili pred vremenskimi nevšečnostmi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas