BIL JE V SMRTNI NEVARNOSTI

Z ostrim predmetom napadel gosta lokala, ta je komaj preživel. 41-letniku odvzeli prostost

Novogoriški kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ta je po zaslišanju zanj odredil sodni pripor.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Bitsandsplits Getty Images, istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Bitsandsplits Getty Images, istockphoto

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica so bili 17. septembra 2023 ob 3.13 obveščeni o kaznivem dejanju poskusu uboja v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer sta se fizično sprla gosta lokala.

V nadaljevanju spora je takrat še neznani moški z nevarnim ostrim predmetom napadel drugega gosta lokala in ga huje telesno poškodoval. Takoj po obvestilu so na kraj dogodka odšli policisti PP Nova Gorica in pred objektom našli hudo poškodovanega moškega v smrtni nevarnosti.

Posledice lahko usodne

Policisti so poškodovanca nemudoma oskrbeli s prvo pomočjo,  reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica pa so ga po zdravniški oskrbi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Brez takojšnje pomoči oziroma pravočasnega ter odločnega ukrepanja policistov PP Nova Gorica bi bile posledice zanj lahko tudi usodne.

image_alt
Streljanje v gostinskem lokalu, storilca še iščejo

image_alt
Gosta sta se najprej sporekla, potem so zapele pesti

V nadaljevanju preiskave so policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica zbirali obvestila, zavarovali kraj dejanja in pridobivali relevantna dokazila, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke pa so opravili tudi ogled kraja kaznivega dejanja in izvajali druga nujno potrebna preiskovalna dejanja.

Mesec dni pozneje

Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ter pridobljenih dokazov med preiskavo so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica mesec pozneje oziroma 11. oktobra 2023 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja (po prvem odstavku 115. člena v zvezi s 34. členom Kazenskega zakonika) in skladno z določbami Zakona o kazenskem postopku na Goriškem odvzeli prostost 41-letnemu osumljencu in ga pridržali.

Novogoriški kriminalisti so naslednjega dne omenjenega osumljenca s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ta je po zaslišanju zanj odredil sodni pripor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije