REŠEVALNE AKCIJE

V gorah nekaj nesreč, zaplezanega alpinista v steni Malega Pihavca še rešujejo

Dopoldne je potekalo tudi reševanje pri bivaku pod Skuto v občini Kamnik.
Fotografija: Reševalci so večkrat posredovali. FOTO: Pu Kranj
Odpri galerijo
Reševalci so večkrat posredovali. FOTO: Pu Kranj

Lepo vreme je v gore vnovič privabilo številne obiskovalce, ob povečanem obisku pa je prišlo tudi do nekaj nesreč. Tri reševalne akcije z udeležbo helikopterja v Kamniško-Savinjskih Alpah so se že zaključile, zaplezanega alpinista v steni Malega Pihavca v Julijskih Alpah pa še rešujejo, je razvidno iz objav Uprave RS za zaščito in reševanje.

Reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tržič so z dežurno službo GRS Brnik delo začeli že zgodaj zjutraj. Že pred sedmo uro je namreč pri vzponu na Storžič skozi Žrelo v občini Tržič zdrsnila planinka. S helikopterjem Slovenske vojske (SV) so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Reševalne akcije

Tržiški reševalci so skupaj s kranjskimi kolegi in združeno ekipo reševalcev Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) in Helikopterske nujne medicinske pomoči ter helikopterja SV popoldne posredovali še enkrat. Nekaj po 16. uri je namreč na grebenu Storžiča pohodnico, sicer tujo državljanko, obšla slabost, helikopter pa jo je odpeljal v tujino.

Dopoldne je potekalo tudi reševanje pri bivaku pod Skuto v občini Kamnik, kjer je nekaj pred 10. uro planinko, prav tako tujo državljanko, bolelo koleno. Na pomoč so ji priskočili reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV. Skupaj s spremljevalcem so ju odpeljali v dolino Kamniške Bistrice, kjer sta sama poiskala zdravniško pomoč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije