POVZROČIL KAOS

To se je zgodilo s Hrvatom (22) z lažnim bombnim pasom

Na mejnem prehodu Dragonja je povzročil lažni bombni preplah.
Fotografija: Na usnjenem pasu je bilo deset valjastih predmetov. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Na usnjenem pasu je bilo deset valjastih predmetov. FOTO: Policija

KOPER – Hrvata, zaradi katerega je v četrtek na mejnem prehodu Dragonja prišlo do lažnega bombnega preplaha, so po poročanju medijev v soboto s kazensko ovadbo pripeljali k dežurni preiskovalni sodnici koprskega sodišča, ki mu je odredila pripor.

Zaradi Hrvata je v četrtek dopoldne za tri ure povsem obstal promet na mejnem prehodu Dragonja. Policisti so namreč pod njegovim sedežem na avtobusu našli črn usnjen pas z valjastimi zvitki, za katerega se je nato izkazalo, da ni eksploziv.

Ni se upiral

Zaradi suma, da bi lahko šlo za eksplozivno napravo, je policist predmet ustrezno zavaroval, Hrvatu pa je policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje orožja ali eksploziva ter prometa z njim odvzela prostost. Osumljenec se sicer ni upiral in je sodeloval v postopku. Obenem so zaradi zagotavljanja varnosti mejni prehod zaprli za ves promet in evakuirali zaposlene.

Na Dragonjo so prišli tudi pripadniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, ki so s strokovnim pregledom ugotovili, da ne gre za nevarno sredstvo. Okoli pasu so bile namreč ovite prazne pločevinke. Pri pregledu prtljage so 22-letniku sicer zasegli še daljši kovinski nož in nekatere druge predmete.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije