NA PREDBOŽIČNI VEČER

Streljanje v Novem mestu? Policijski helikopter preletaval območje

Izvedeli smo, kaj se dogajalo na božični predvečer na obrobju Novega mesta.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki pravi, da je sinoči vsa romska naselja na obrobju Novega mesta preletaval helikopter. V naselja naj bi vstopali do zob oboroženi policisti in specialci. Menda je bilo slišati tudi streljanje. Kaj se dogajalo, smo povprašali tamkajšnjo policijsko upravo, kjer so pojasnili, da so izvajali številne dejavnosti in da je območje res preletel helikopter, kar pa je bilo vnaprej načrtovano: »Observacija terena s helikopterjem na območju PU Novo mesto je del rednih nalog.«

Policija pojasnjuje, da so pri 28-letniku našli pištolo, ki jo je imel pred tem pri sebi njegov otrok. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe.

Včeraj zvečer in ponoči so policisti na območju Novega mesta večkrat posredovali zaradi prijav predvajanja glasne glasbe, uporabe pirotehničnih izdelkov in streljanja: v Brezju so otroku zasegli signalno pištolo in bodo ukrepali zoper starše, prav tako v Brezju so zoper 32-letnega kršitelja, ki je bil pod vplivom alkohola in je nadlegoval druge prebivalce, uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Policisti so uporabo prepovedanih pirotehničnih izdelkov ugotovili tudi v Šmihelu in Čatežu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije