Roparja ustavili streli (FOTO)

Prijeli 25- in 36-letnika iz Bosne. Odnesla osem tisočakov.
Fotografija: Ropar je zapeljal v rdečo in odvzel prednost voznici, ki je pripeljala po Vilharjevi, ter trčil vanjo. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Ropar je zapeljal v rdečo in odvzel prednost voznici, ki je pripeljala po Vilharjevi, ter trčil vanjo. FOTO: Marko Feist

Možje v modrem so razložili podrobnosti dramatičnega dogajanja, ki so mu bili Ljubljančani priča v ponedeljek zvečer v središču mesta. Pojasnili so tudi, zakaj so morali pri prijetju 36- in 25-letnika iz Bosne in Hercegovine uporabiti celo strelno orožje.

Začelo se je, ko sta storilca zamaskirana vstopila v prodajalno bencinske črpalke na Celovški cesti in z orožjem v rokah zagrozila zaposlenim ter zahtevala gotovino. Ukradla sta okoli osem tisoč evrov, nato pa s kraja dogodka pobegnila peš. A je njuno gibanje opazoval občan, ki je policiste obvestil o tem, kam sta šla, in o vozilu, s katerim sta se odpeljala. Policisti so avto na podlagi koristnih informacij izsledili in ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno. A se roparja nista nameravala kar tako predati, in voznik je odpeljal proti centru. Med begom je vozil nevarno in ogrožal druge udeležence. Že na Dunajski cesti je trčil v drug avto, v križišču Dunajske in Vilharjeve ceste pa je zapeljal v rdečo in odvzel prednost voznici, ki je pripeljala po Vilharjevi, ter trčil vanjo. Vozilo roparjev je odbilo še v vozilo policistov. Na srečo je v obeh primerih nastala le materialna škoda. Ker je bilo njuno vozilo nevozno, sta ga zapustila in jo čez makadamsko parkirišče peš ucvrla proti železniški postaji.

Segel za pas

Znašla sta se v policijskem pridržanju. FOTO: Blaž Samec
Znašla sta se v policijskem pridržanju. FOTO: Blaž Samec
Policisti so roparja med begom pozivali, naj se ustavita, vendar tega nista upoštevala. Ker se je eden od njiju ustavil in segel v torbico, ki jo je imel pri sebi, je policist »ob upoštevanju informacije, da sta storilca oborožena, v varno smer izstrelil opozorilne strele«. Ropar se je ulegel na tla, policisti pa so ga prijeli in pri njem dejansko našli pištolo z naboji.


Medtem je drugi bežal proti železniškim tirom, kjer se je obrnil proti policistom in segel za pas, zato je policist ponovno opozorilno ustrelil. Ropar je bežal naprej do železniške postaje, vendar so ga policisti s pomočjo varnostnika Slovenskih železnic prijeli in obvladali. Tudi pri njem so našli pištolo.

Osumljenca ropa in napada na uradno osebo (starejši je osumljen še nevarne vožnje) sta v pridržanju in bosta v roku 48 ur privedena k preiskovalnemu sodniku, ta bo odločil o njuni nadaljnji usodi. Slovenski policisti so se z njima srečali prvič, so sporočili s PU Ljubljana, kjer se zahvaljujejo predvsem moškemu, čigar informacije so jih pripeljale do roparjev, in varnostniku, ki jim je pomagal. Ob tem vse opozarjajo, da ste v primeru, da roparjem tako sledite in jih opazujete, skrajno previdni in da je varnost na prvem mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije