PRIKAZOVALNIK HITROSTI

Proti prehitrim tudi na Goričkem

V občinah Grad in Kuzma so postavili prikazovalnika hitrosti. Rezultati so že vidni, delež prehitrih voznikov se je precej zmanjšal.
Fotografija: V naselju Kuzma so prikazovalnik postavili ob osnovni šoli in vrtcu. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V naselju Kuzma so prikazovalnik postavili ob osnovni šoli in vrtcu. FOTO: Oste Bakal

GRAD NA GORIČKEM – Občini Grad in Kuzma sta v okviru prizadevanja za večjo prometno varnost občanov na kritičnih prometnih lokacijah postavili prikazovalnika hitrosti Vi vozite, zaradi katerih promet že poteka varneje. Že v prvem tednu se je delež prehitrih voznikov na lokalni cesti Domajinci–Motovilci–Kuzma zmanjšal za 13 odstotkov, na regionalni cesti v naselju Grad pa za šest. Projekt Skupaj umirjamo promet je nastal na pobudo podjetja Sipronika ter v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in slovenskih občin, med katerimi sta tudi Kuzma in Grad.

Najbolj izrazito zmanjšanje deleža prehitrih voznikov so zaznali v naselju Kuzma, pri tamkajšnji osnovni šoli in vrtcu, kjer je hitrost omejena na 30 km/h. »Kljub omejitvi hitrosti in grbinam so številni vozniki doslej na tem odseku vozili prehitro, zato je bila posredno ogrožena varnost otrok. S postavitvijo prikazovalnika hitrosti bomo voznike spodbujali k strpnejši vožnji, kar je osnovni namen in cilj projekta,« je povedal župan Občine Kuzma Jožef Škalič.


V Občini Grad je prikazovalnik hitrosti postavljen na regionalni cesti v središču naselja, kjer je hitrost omejena na 50 km/h. »Za to lokacijo smo se odločili zaradi prometno zelo obremenjene ceste, ki poteka skozi središče naselja Grad. Po tej cesti poteka tudi šolska pot, v neposredni bližini pa so vsi javni objekti. S postavitvijo prikazovalnika si želimo povečati prometno varnost,« odločitev za postavitev prikazovalnika hitrosti na tem nevarnem odseku pojasni Cvetka Ficko, županja Občine Grad. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije