Požar razkril nasad konoplje

Moški je najete prostore spremenil v gojilnico. Kradel je tudi elektriko.
Fotografija: Tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl je dodal, da 44-letnega osumljenca še vedno iščejo. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl je dodal, da 44-letnega osumljenca še vedno iščejo. FOTO: O. B.

V petek, 20. marca, so policisti v jutranjih urah prejeli klic, da gori v stanovanjski hiši v Mariboru. Požar, ki je izbruhnil v kletnih prostorih enostanovanjske stavbe, so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Zanimivo pa je bilo predvsem poznejše razkritje policistov.



»Ko so požar pogasili in so policisti hoteli začeti ogled, ki jim ga je prepustil dežurni preiskovalni sodnik, so ugotovili, da je v kletnih prostorih več sto sadik konoplje in da so bili prostori več kot očitno prirejeni za gojenje prepovedane droge konoplje. Zato so ogled prekinili in o tem obvestili preiskovalnega sodnika ter pristojnega tožilca, po usmeritvah slednjega pa podali pobudo za izdajo odredbe za hišno preiskavo. Dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru je na podlagi vseh ugotovitev mariborskim kriminalistom to tudi izdal. Ker pa je 44-letni osumljenec, ki ima prostore na tem naslovu v najemu, še pred požarom odšel neznano kam in ga policisti niso izsledili in mu niso mogli izročiti odredbe ter ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi, so kraj požara varovali kar en teden,« je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.
Ker osumljenega niso izsledili in prijeli, je dežurni preiskovalni sodnik na predlog mariborskih kriminalistov in seveda ob njihovi pomoči kar sam opravil hišno preiskavo.

»Najdenih je bilo sedem prirejenih prostorov za gojenje konoplje, v katerih je bilo skupaj 722 sadik omenjene rastline in približno tri kilograme posušene konoplje. Poleg tega so preiskovalni sodnik in kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kradel elektriko. Prav na električni napeljavi je izbruhnil požar. Zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za izdelavo prepovedanih drog in prometa z njimi, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti (kar je posledica izbruha požara) bodo kriminalisti osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Aktivnosti za njegovo izsleditev policija še vedno izvaja,« je dodal Šadl.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije