UJELI SO JIH

Policijska akcija na meji: 17 ilegalcev poslali v karanteno

Vseh 17 prebežnikov je zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Razlag. Bakal Oste
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Razlag. Bakal Oste

Policisti so v petek popoldne na območju postaje Podlehnik ustavili dva osebna avtomobila, oba poljskih registrskih oznak. V obeh vozilih se je prevažalo 17 prebežnikov (državljan Pakistana, šest državljanov Bangladeša in deset državljanov Afganistana) in trije njihovi vodniki (dva državljana Uzbekistana in državljanka Belgije).

Policisti so vse tri vodnike pridržali po določilih zakona o kazenskem postopku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje
ali ozemlja države.

V času pridržanja so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo stanovanja, ki ga imajo najetega vodniki, in preiskavo obeh vozil. V enem od vozil so v predalu sopotnikovega sedeža našli plinsko pištolo. Lastnica pištole je državljanka Belgije, ki ne poseduje ustrezne orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja, ki dovoljuje posamezniku posest in prenašanje posameznega kosa orožja. Orožje so ji zasegli in ji bodo v t. i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.
FOTO: PP Podlehnik
FOTO: PP Podlehnik

Policisti so vse tri vodnike privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča na Ptuju, ki je vsem trem odredil pripor. Vseh 17 prebežnikov je zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi. Vsi so bili odpeljani v azilni dom, kjer je bila vsem odrejena karantena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije