SKRIVNOSTNO IZGINOTJE

Pogrešano dveletno deklico zdaj išče še slovenska policija

V iskanje pogrešane srbske deklice Danke se je s pozivom javnosti vključila tudi slovenska policija.
Fotografija: Pogrešana Danka Ilić FOTO: Facebook Jovana Dragomirovic
Odpri galerijo
Pogrešana Danka Ilić FOTO: Facebook Jovana Dragomirovic

Slovenska policija je danes izdala obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej. Iskanje Danke, ki je izginila minuli torek, se nadaljuje že deveti dan. Srbska policija je preiskavo v minulih dneh razširila na ozemlje celotne Srbije, Danko iščejo tudi v Avstriji.

Kot so sporočili s slovenske policije, je deklica visoka 85 centimetrov. Ima rjave lase in oči. Ko je izginila, je imela oblečeno olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate.

Ker o Danki za zdaj še ni sledi, slovenska policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o njej, njenem morebitnem nahajanju ali okoliščinah izginotja, naj pokličejo interventno številko 113.

Danka je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor

Preiskujejo območje družinske hiše in območje Dunaja

V minulih dneh so podrobno preiskali območje okoli družinske hiše. Še vedno preiskujejo tudi teren na območju Banjskega polja, preiskavo pa so po navedbah ministrstva za notranje zadeve razširili na ozemlje celotne Srbije, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Preiskava poteka tudi v Avstriji, potem ko se je v soboto pojavil videoposnetek deklice, ki ga je na tramvajski postaji na Dunaju posnel srbski državljan, ko je ocenil, da bi bila deklica, ki jo je videl, lahko dveletna Danka.

Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb.

V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije