KRIMINALITETA

Po hišni preiskavi zasegli prepovedano drogo in petarde

Po vseh opravljenih analizah bo podana kazenska ovadba.
Fotografija: Zoper osumljenega bo uveden prekrškovni postopek. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zoper osumljenega bo uveden prekrškovni postopek. FOTO: Jure Eržen, Delo

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v stanovanju občana z območja Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča ter pri tem našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje.

Zasežene sadike. FOTO: PU MB
Zasežene sadike. FOTO: PU MB

Pri tem so med drugim zasegli 10 sadik rastline konoplje, opremo in pripomočke za pridelovanje konoplje, posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za  prepovedano drogo konopljo, nekaj ostalih snovi, za katere obstaja verjetnost, da gre za prepovedano drogo in 31 pirotehničnih izdelkov (petard).

Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih analizah bo zoper storilca na pristojno ODT podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega  suma  storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. KZ-1). Prav tako bo zoper osumljenega uveden prekrškovni postopek, v okviru katerega mu bo izdana odločba o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas