ALKOHOL

Pijan padel, nato sedel za volan

Moškega z 1,13 mg/l alkohola so policisti ustavili v Dekanih.
Fotografija: Občani so policiste dvakrat obvestili o nevarni vožnji pijanih udeležencev v prometu. FOTO: MAVRIC PIVK
Odpri galerijo
Občani so policiste dvakrat obvestili o nevarni vožnji pijanih udeležencev v prometu. FOTO: MAVRIC PIVK

LJUBLJANA – Minuli konec tedna so imeli policisti znova precej dela s pijanimi vozniki. Eden od njih je bil celo tako pijan, da je na parkirišču v okolici Rižane, preden je sedel za volan, padel. A se je nekako pobral, zlezel v avto in se odpeljal. Njegova vožnja je bila vse prej kot zanesljiva in drugi vozniki so o tem obvestili policiste.

Dva pijana voznika sta povzročila nesrečo, dva so pravočasno umaknili s cest.
Dva pijana voznika sta povzročila nesrečo, dva so pravočasno umaknili s cest.

Ustavili so ga v Dekanih, alkotest pa je razkril, da je imel 67-letnik v litru izdihanega zraka 1,13 miligrama alkohola. Malo manj, 1 mg/l, pa je imel v izdihanem zraku 23-letni Italijan, ki je v nedeljo ob šestih zjutraj pod lovsko kočo v Divači izgubil nadzor nad avtomobilom, zapeljal na bankino in trčil v drevo. Z njim sta bila še potnika, stara 23 in 24 let, vsi trije pa so dobili lažje telesne poškodbe. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje čaka pijanega Italijana kazenska ovadba.

Pijano voznico so obravnavali tudi policisti novomeške policijske uprave. Čeprav vozniškega dovoljenja ni imela dolgo, je sprejela nespametno odločitev, zaradi katere bo morala vozniški izpit opravljati znova. V nedeljo zjutraj je v Brežicah povzročila prometno nesrečo, saj je drugemu avtomobilu odvzela prednost.


Na kraj nesreče so prišli policisti in voznikoma med postopkom odredili preizkus z alkotestom. Čeprav je bila ura komaj osem zjutraj, se je izkazalo, da je voznica začetnica vozila pijana. V litru izdihanega zraka je imela 0,34 miligrama alkohola, alkotest pa bi moral pokazati 0,0. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo, ji odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Preden bi povzročil nesrečo, pa so s ceste spravili 49-letnika, ki je prav tako vozil pijan.

O njegovi nevarni vožnji so može postave obvestili drugi vozniki, ki so ga na območju Krškega videli celo zapeljati prek podpornega zidu. Izsledili so ga in mu pod nos pomolili alkotest. Izkazalo se je, da ima moški v izdihanem zraku kar 0,79 miligrama alkohola. Tudi njemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o njegovem početju obvestili pristojno sodišče. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije