ALKOHOL

Pijan med begom oplazil policijski avto

Moški je bil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligrama alkohola.
Fotografija: Pijan je bil po prvih podatki policistov tudi mopedist, ki je trčil v osebni avto.
Odpri galerijo
Pijan je bil po prvih podatki policistov tudi mopedist, ki je trčil v osebni avto.

NOVO MESTO – Po kar številnih relativno mirnih koncih tedna, ko opiti vozniki niso množično ogrožali drugih udeležencev, ki so se na ceste podali na Dolenjskem, so imeli policisti novomeške policijske uprave znova polne roke dela z njimi.
V Žabjeku so policisti že ob 10. uri ustavili 53-letnika, ki je imel v izdihanem zraku 1,25 miligrama alkohola.
V Žabjeku so policisti že ob 10. uri ustavili 53-letnika, ki je imel v izdihanem zraku 1,25 miligrama alkohola.

Enega so hoteli ustaviti v Novem mestu, saj na avtomobilu ni imel nameščenih registrskih tablic, a 41-letnik se je odločil znake policistov spregledati, še močneje pritisnil na plin in peljal dalje. Policista sta mu sledila in opazila, da je med begom zagrešil ogromno prometnih prekrškov, v bližini naselja Ob potoku pa je nato zapeljal s ceste čez travnike in njive ter oplazil službeno vozilo policije.

Možem v modrem je nato le uspelo ustaviti nevarnega voznika, a so ga obvladali šele, ko so mu okrog zapestij namestili lisice. Izkazalo se je, da 41-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,37 miligrama alkohola. Njegov avto je bil neregistriran in nezavarovan, policisti so mu ga zasegli, zaradi mnogo kršitev pa so mu izdali še plačilni nalog v višini 5270 evrov.

Le malo manj, 1,27 miligrama, pa je imela v izdihanem zraku 33-letnica, ki je z nevarno in nezanesljivo vožnjo na območju Brežic ogrožala pešce, goste na terasi lokala in preostale voznike. Občani so zato poklicali policiste, in ti so voznico kmalu izsledili. Poleg alkohola je imela ženska v organizmu prepovedane droge. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in zoper njo na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.


V Žabjeku so medtem policisti že ob 10. uri ustavili 53-letnika, ki je imel v izdihanem zraku 1,25 miligrama alkohola. Preden bi lahko ogrozil sebe ali življenje koga drugega, so ga odpeljali v prostore za pridržanje, tudi o njegovem početju bo obveščen sodnik za prekrške.

Pod vplivom alkohola, tako vsaj kažejo prve ugotovitve policistov, pa je bil tudi mopedist, ki je v nedeljo okrog osmih zjutraj na regionalni cesti pri Hinjah povzročil prometno nesrečo. V ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avto, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letnik. Tudi v njegovem organizmu so policisti menda našli sledi alkohola.


Po trku je mopedista odbilo na vetrobransko steklo avtomobila, od tam pa na travnik ob cesti, kjer je hudo ranjen obležal. Med vožnjo 28-letni mopedist ni uporabljal varnostne čelade, reševalci nujne medicinske pomoči pa so ga odpeljali v bolnišnico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije