TATOVA

Kradla pritlikave bore

Prekmurca sta jih predvčerajšnjim izkopavala pri Lovrenških jezerih. Ovadili ju bodo zaradi nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami.
Fotografija: Pritlikavi bori so zaščiteni. FOTOGRAFIJI: PU Celje
Odpri galerijo
Pritlikavi bori so zaščiteni. FOTOGRAFIJI: PU Celje

Neverjetno, kaj sta si privoščila Prekmurca predvčerajšnjim pri Lovrenških jezerih. Ne da bi se ozirala na naravo, sta namreč izkopavala pritlikave bore, ki sta jih nameravala odpeljati s seboj. A njuno početje na srečo ni ostalo neopaženo. Kot je pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, so policijsko postajo Radlje ob Dravi v četrtek obvestili, da nekdo na območju Pohorja v bližini Lovrenških jezer izkopava zaščitene rastline.»Nemudoma so odšli na kraj in ustavili osebno vozilo z lahkim priklopnikom. V njem sta bili dve osebi z območja Prekmurja. Na priklopniku in v avtomobilu sta imela pet ukradenih pritlikavih borov, ki sodijo med zaščitene rastline. Osumljena sta jih izkopala na območju gozdnega rezervata državnega pomena Lovrenška jezera,« je še povedala Trbulinova.

Izkopala sta jih pet.
Izkopala sta jih pet.
Policisti so rastline zasegli, osumljena pa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami. Kdor nezakonito poseduje, odvzame, poškoduje, usmrti, izvaža ali uvaža zaščitene divje živalske ali rastlinske vrste, njihove dele ali iz njih izdelane izdelke oziroma trguje z njimi, se namreč kaznuje z zaporom do treh let. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas