OSTAL BREZ ZOB

Kolesarja končala v bolnišnici

V Ljubljani sta se v četrtek ponesrečila dva kolesarja, še eden pa na Primorskem. Pri Izoli je moški izgubil nadzor nad kolesom, padel in si presekal ustnico ter zbil zob.
Fotografija: Ranjenega kolesarja so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. FOTO: Mateja Kotnik
Odpri galerijo
Ranjenega kolesarja so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. FOTO: Mateja Kotnik

V četrtek se je nekaj minut pred 17. uro na Litijski cesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in kolesar. »Po zbranih informacijah se je nesreča zgodila, ker je kolesar zapeljal na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega vozila. Trčila sta, kolesar pa se je huje telesno poškodoval,« je pojasnil Tomaž Tomaževic, ki na Policijski upravi Ljubljana skrbi za odnose z javnostjo. Ranjenega kolesarja so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center, voznik avtomobila pa je, namesto da bi na kraju nesreče počakal na policiste, odpeljal domov, a jih je o tem, kaj se je zgodilo, pozneje le obvestil. Ko zberejo vse potrebne informacije, bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.
Kolesarji veljajo za najšibkejše udeležence v prometu. FOTO: Guliver/getty Images
Kolesarji veljajo za najšibkejše udeležence v prometu. FOTO: Guliver/getty Images

Že nekaj ur prej, okrog 9. ure, sta kolesar in voznica avtomobila trčila na Dunajski cesti. Nesrečo je zakrivila voznica avtomobila, saj je pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju, ta pa je nato trčil v njen avto. Lažje se je ranil, ali je moral obiskati bolnišnico, ni znano. Povzročiteljici so možje v modrem izdali plačilni nalog. Sam pa je bil za nezgodo kriv kolesar, ki se je ponesrečil na obalni cesti pri Izoli. Moški, doma iz Šentjurja, je vozil preblizu robu ceste, izgubil nadzor nad kolesom in padel. Kot je sporočila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec, si je moški pri padcu presekal ustnico in zlomil zob. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, zaradi vožnje preblizu roba vozišča in neuporabe luči pa mu bodo izdali plačilni nalog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije