VANDALI

Klopi in mizo zmetali v ribnik

V Bakovcih uničili prostor za počitek. Invalid ga je postavil na lastne stroške.
Fotografija: Vse, kar je bilo namenjeno počitku, je pristalo v vodi. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Vse, kar je bilo namenjeno počitku, je pristalo v vodi. Foto: Facebook

Med žrtvami letošnjega martinovega je bil v Prekmurju poleg gosi tudi bakovški ribnik, priljubljen predvsem med starejšimi, ki so tam radi malce posedeli in se pomenkovali. No, pa so prišli vandali in zradirali vse, kar je bilo namenjeno za počitek. V nekaj minutah je šlo v nič delo invalida Alojza Novaka, ki je pred dvema letoma uredil ribnik na svoje stroške in z dovoljenjem Agencije Republike Slovenije. V ponedeljek se je odpravil k počivališču, ki ga je širokogrudno naredil zase in vse druge mimoidoče, ki so se tam radi ustavljali.
»Krog osumljenih se nezadržno krči,« sporoča Alojz Novak, ogorčen zaradi vandalizma. Foto: Facebook
»Krog osumljenih se nezadržno krči,« sporoča Alojz Novak, ogorčen zaradi vandalizma. Foto: Facebook

»Še za vikend sem bil tam in vse je bilo na svojem mestu. Ko pa sem v ponedeljek šel tja, sem doživel šok, saj sem videl, da je nekdo vse stvari vrgel v vodo. Zakaj bi kdo to storil, mi ni jasno. Očitno je šlo za nevoščljivost,« ugiba sogovornik. »Veliko ljudi ni vedelo, da gre za privatni prostor, mene pa tudi nikoli ni motilo, da so se ljudje tam ustavljali. Pravzaprav smo se že vsi skupaj nekako navadili na ta prostor.
Predvideval sem, da nikoli ne bo težav, če se ljudje tam ustavijo. Potem pa se zgodi nekaj takšnega,« je razočaran Novak, ki pa bo kljub temu počivališče znova postavil. Ker je invalid, bo moral nekoga prositi, morda celo plačati, da bo vse uničene stvari pobral iz vode.


Vandalizma ni prijavil policiji, se je pa oglasil na družabnem omrežju facebook, kjer je z uporabniki delil svoje misli glede omenjenega dogodka: »Spoštovani storilci tega dejanja. Ne zamerim vám, ampak vašim staršem, ki so vas spočeli verjetno v kakem svinjaku ali štali. Kar ocenjujem kot pomanjkanje intelekta pri vaši vzgoji, ker očitno ne veste, kaj početi sami s sabo. Odpustite jim, saj ne vedo, kaj delajo, je nekoč dejal mož, ki je trpel za grehe drugih. Oproščam vam, dragi storilci ... vendar pozabil ne bom. Noč ima svojo moč, pravijo ... zato vam polagam v podzavest sledeče besede. Na neznanem kraju ob neznanem času ... takrat se bomo soočali in jaz bom sodnik, razsodnik in še kaj ... brez usmiljenja. Kaj bi naj to pomenilo? ... Hm ... naj bo to vaša nočna mora. Vse dobro do takrat, kajti od takrat naprej bo vse drugače ... zame in tudi za vas. P. S.: Krog osumljenih se nezadržno krči ...« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije