IZNAJDLJIVO

FOTO: Z ukradenim denarjem si je kupil avto

Grozi mu do 10 let zaporne kazni.
Fotografija: FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
FOTO: PU Koper

POSTOJNA – Policisti PU Koper so bili v ponedeljek obveščeni o oboroženem ropu v poslovalnici Hranilnice Vipava v Postojni. Storilec je v poslovalnico vstopil že nekaj minut pred ropom in se v notranjosti zadrževal vse do takrat, ko jo je zapustila še zadnja stranka. Z uporabo pištole je nato od zaposlenih zahteval denar, pri čemer sta mu uslužbenca izročila večjo količino evrov. Med izvršitvijo ropa nihče ni bil poškodovan, storilec pa je po izvršenem dejanju peš zbežal.

Koprski kriminalisti in policisti PP Postojna so z intenzivno kriminalistično preiskavo prišli na sled 30-letnemu državljanu BiH, ki sicer že dlje časa stanuje na območju Postojne. Naslednji dan mu je bila odvzeta prostost, opravljeni pa sta bili tudi dve hišni preiskavi. Pri tem so našli večino ukradenega denarja, ki si ga je pridobil pri ropu. Zasegli so mu tudi osebni avtomobil, ki ga je kupil z denarjem, pridobljenim z ropom.
 
Osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Kopru, ta pa je zanj odredil pripor. Za storjeno dejanje je zagrožena zaporna kazen do 10 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije