HUJŠA NESREČA

FOTO: Trčil v avtobus s 35 potniki

Voznik je izgubil nadzor nad avtomobilom. Noben potnik ni bil poškodovan.
Fotografija: Nesreča na regionalki proti madžarski meji se je končala dokaj dobro. Foto: PGD MURSKA SOBOTA
Odpri galerijo
Nesreča na regionalki proti madžarski meji se je končala dokaj dobro. Foto: PGD MURSKA SOBOTA

MARTJANCI – Močno sneženje, ki je v noči na sredo zajelo tudi Pomurje in prineslo največ snega v letošnji zimi, je seveda povzročilo preglavice v prometu. Poleg precej zdrsov in lažjih prometnih nesreč se je pripetila nekoliko hujša nesreča, a se je kar dobro končala. Ob 5.34 je počilo na regionalni cesti, ki povezuje Mursko Soboto in Hodoš, in sicer na odseku med Martjanci in Vanečo. V trčenju sta bila udeležena avtobus, na katerem je bilo 35 potnikov, in osebno vozilo. »Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je pri naselju Vaneča na zasneženem vozišču izgubil nadzor nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik avtobusa.

Zoper voznika osebnega avtomobila sledi ustrezen ukrep,« je po nesreči povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Poleg policistov in reševalcev so bili na prizorišču gasilci PGD Murska Sobota, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, pomagali policistom pri razsvetljavi kraja nesreče, potnikom pri izstopu iz avtobusa in očistili cesto. Enega ranjenca, menda gre za voznika osebnega avtomobila, so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči.
Tudi v noči na četrtek, okrog 1.40 je bila ura, se je zaradi slabih voznih razmer pripetila nesreča. Na dolenjski avtocesti, natančneje pri Ribnici v smeri proti Obrežju, je voznik nenadoma izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal s ceste. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in vozilo postavili nazaj na cestišče, ranjenega voznika pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Na srečo pa ni bila ranjena nobena udeleženka prometne nezgode, ki se je pripetila v torek popoldne v Ajdovščini.
Povzročila jo je 31-letnica, ki je vozila po ajdovski obvoznici in zavila levo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala leto dni starejša voznica, ki je vozila naravnost. Enaintridesetletnica je pred njo izsilila prednost in avtomobila sta trčila. Povzročiteljici so možje postave izdali plačilni nalog. Hujša sankcija je medtem doletela 44-letnega Italijana, ki so ga policisti ustavili na hitri cesti med Vrtojbo in Razdrtim. Z njim so opravili postopek in izkazalo se je, da je moškemu izrečen veljaven sodni ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Ker ga ni spoštoval, so mu možje v modrem avto zasegli in zoper njega na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije