POZOR

FOTO: To je nesreča, ki je ohromila dolenjko, avtocesta bila zaprta tri ure

Objavljeno 18. april 2019 16.26 | Posodobljeno 18. april 2019 18.56 | Piše: S. U.

Na dolenjski avtocesti se je prevrnilo tovorno vozilo.

Prometna nesreča na avtocesti med Malim vrhom in Šmarjem - Sapom. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
ŠMARJE - SAP – V prometni nesreči, ki se je zgodila na dolenjski avtocesti pri Šmarju - Sapu, se je po prvih podatkih policistov prevrnilo tovorno vozilo, ena oseba pa naj bi bila lažje poškodovana. Zaradi nesreče je dolenjska avtocesta med priključkom Šmarje - Sap in Cikava proti Novemu mestu zaprta, proti Ljubljani pa promet poteka le po enem pasu.

Še vedno daljši zastoj 

Zaradi prometne nesreče je bila omenjena avtocesta pri Šmarju Sap okoli tri ure zaprta v smeri proti Novemu mestu, a je zdaj ponovno prevozna. Še vedno ostaja daljši zastoj, saj je še vedno zaprt prehitevalni pas.  Zastoj po podatkih prometnoinformacijskega centra sega na južno ljubljansko obvoznico mimo razcepa Kozarje, na zahodno obvoznico do Kosez ter na severno obvoznico.

​Prav tako je zastoj iz smeri Primorske mimo Brezovice, pa tudi na regionalnih cestah Ljubljana-Škofljica, Ljubljana-Ig ter Škofljica-Grosuplje in na drugih cestah, ki vodijo iz Ljubljane proti Grosuplju. Na gorenjski avtocesti pri razcepu Koseze iz smeri Gorenjske proti severni obvoznici se je razlila nafta, zato je vozišče spolzko, so opozorili na centru.​
 

Povečan promet tudi na ...

Povečan promet je med drugim tudi pred predorom Karavanke proti Sloveniji, na cestah iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah, čakalna doba pa na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, in sicer pri izstopu iz države.

Ste bili tudi vi priča prometne nesreče? Kontaktirajte nas.
Deli s prijatelji