NASILJE

Doma spet več nasilja?

Spomladi je bilo več primerov nasilja v družini. Tokrat jih je največ s celjskega konca.
Fotografija: Nasilje prijavite policiji. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Nasilje prijavite policiji. FOTO: Getty Images/istockphoto

Že spomladi, ko je bila prvič razglašena epidemija, so poročali o povečanem številu primerov nasilja v družini. »Zaradi okužb s SARS-CoV-2 je znova razglašena epidemija, sprejeti so strožji ukrepi, kot je omejitev gibanja in druženja, več je dela od doma in podobno. Omejitve, ki so bile sprejete zaradi nujnosti, pa lahko privedejo do dviga nestrpnosti in s tem povečanja nasilja v družinah ter žrtvi otežujejo prijavo,« opozarjajo policisti in dodajajo, da je za nekatere lahko dom še nevarnejši od virusa: »Če ste žrtev nasilja v družini, poiščite pomoč policije!«
 

Veliko dela za policijo


Minuli konec tedna so le na območju celjske policijske uprave obravnavali pet sumov storitve kaznivega dejanja nasilja v družini. »Storilcem smo izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam in jih kazensko ovadili,« je pojasnila tamkajšnja tiskovna predstavnica Milena Trbulin. Tržiški policisti so predvčerajšnjim zvečer prejeli prijavo nasilja v družini, oškodovanka je bila po pojasnilih Bojana Kosa, tiskovnega predstavnika PU Kranj, ranjena. »Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek,« je pojasnil. Tudi ljubljanski policisti so posredovali v dveh primerih nasilja v družini.


»Če ste priča nasilju, ne ostanite zgolj nemi opazovalci, temveč ga prijavite in prispevajte svoj delček v mozaik preprečevanja nasilja nad najšibkejšimi člani družbe. Zavedati se moramo, da način našega odzivanja na nasilje kaže na dojemanje razvitosti naše družbe na pojav nasilja,« dodajajo možje postave.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije